Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Το 2020 στην Τουρκία είναι έτος για τα Πάταρα, τη γενέτειρα του Αγίου Νικολάου

Στο πλαίσιο της στρατηγικής ανάδειξης των μνημείων που βρίσκονται στην τουρκική επικράτεια (και για να «υπογραμμιστούν οι πολιτιστικ...


Το 2020 στην Τουρκία είναι έτος για τα Πάταρα, τη γενέτειρα του Αγίου Νικολάου

Στο πλαίσιο της στρατηγικής ανάδειξης των μνημείων που βρίσκονται στην τουρκική επικράτεια (και για να «υπογραμμιστούν οι πολιτιστικές και ιστορικές αξίες της Τουρκίας» όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση), το υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού ανακήρυξε το 2020 ως έτος της αρχαίας πόλης Πάταρα που θεωρείται γενέτειρα του Αγίου Νικολάου, του επισκόπου Μύρων που ταυτίζεται με τον Σάντα Κλάους, τον γνωστό σε όλο τον κόσμο Αϊ-Βασίλη.

Το 2019 είναι έτος της Τροίας, ενώ το 2018 ήταν έτος του Γκιομπεκλί Τεπέ, μιας αρχαιολογικής θέσης στη νοτιοανατολική Τουρκία.

Τα Πάταρα ήταν μία από τις έξι κορυφαίες πόλεις του Κοινού της Λυκίας, στα παράλια της Μικράς Ασίας. Στην αρχαία πόλη υπήρχε μαντείο και ναός του Απόλλωνα που συγκρινόταν μόνο με εκείνον των Δελφών. Ο πρώτος οικισμός βρισκόταν στην περιοχή του Κισίκ, στη νότια επαρχία Κας της Αττάλειας. Από το 1988, οπότε και ξεκίνησαν οι ανασκαφές, έχουν έρθει στο φως πολλά σημαντικά ευρήματα, τα οποία ρίχνουν φως στην Ελληνιστική και Κλασική εποχή.

Σύμφωνα με το υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού, τη χρονιά που ξεκινά σε λίγες ημέρες θα αναδειχθεί τόσο το ανασκαφικό όσο και το αναστηλωτικό έργο που γίνεται στα Πάταρα.


Πηγή: PontosNews

Δεν υπάρχουν σχόλια