Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Αιανής αφηγείται την ιστορία του – Με τη δυναμική του παρελθόντος στοχεύοντας στο μέλλον

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κοζάνης ενημερώνει το ενδιαφερόμενο κοινό, ότι χθες Δευτέρα 9 Μαρτίου 2020 αναρτήθηκαν στο site του Αρχαιολογι...


Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κοζάνης ενημερώνει το ενδιαφερόμενο κοινό, ότι χθες Δευτέρα 9 Μαρτίου 2020 αναρτήθηκαν στο site του Αρχαιολογικού Μουσείου Αιανής, στην ενότητα Συνέδρια – Ημερίδες (www.mouseioaianis.gr), τα Πρακτικά της Ημερίδας που πραγματοποιήθηκε στις 30 Μαρτίου 2018 στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αιανής, με θέμα:

«Το Αρχαιολογικό Μουσείο Αιανής αφηγείται την ιστορία του. Με τη δυναμική του παρελθόντος στοχεύοντας στο μέλλον».

Αριθμός ψηφιακής δημοσίευσης: ISBN 978-618-81407-5-2.

Οι συγγραφείς θα λάβουν άμεσα ψηφιακά το σχετικό αντίτυπο όπως και ανάτυπο της συμμετοχής τους.

Μπορείτε να τα κατεβάσετε από εδώ.

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Αιανής αφηγείται την ιστορία του – Με τη δυναμική του παρελθόντος στοχεύοντας στο μέλλον

Ευχαριστούμε θερμά όλους όσους συμμετείχαν στην Ημερίδα, καταθέτοντας με ανακοίνωση ή σύντομη παρέμβασή τους, στοιχεία από το ιστορικό της δημιουργίας του Μουσείου, αλλά και προτάσεις για το σχεδιασμό του μέλλοντός του, την ανάδειξη και προβολή του Αρχαιολογικού Μουσείου Αιανής.

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Αιανής αποτελεί την έδρα της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κοζάνης και το επιστέγασμα του έργου της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας, που επί τριανταπέντε και πλέον χρόνια συντελείται στην Αιανή και σε ολόκληρη την Π.Ε. Κοζάνης.

Ταυτόχρονα, όλα αυτά τα χρόνια υλοποιείται στους χώρους του ένα σημαντικότατο επιστημονικό έργο με την συντήρηση, μελέτη και δημοσίευση των αρχαιοτήτων που φυλάσσονται στις αποθήκες του, από τις ανασκαφές που διενεργεί η Εφορεία σε όλο τον νομό. Συνιστά ένα ζωντανό κύτταρο της τοπικής και όχι μόνον κοινωνίας, καθώς μέσα από τις συνεχείς δράσεις του, με εκπαιδευτικά προγράμματα, εκδηλώσεις και συνέδρια, αλλά και τη συμμετοχή του στα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου, προβάλει την πολιτιστική κληρονομιά μας και στέκει θεματοφύλακάς της.

Στον σύγχρονο εκθεσιακό του χώρο, εμβαδού 1.000 τ.μ. περίπου, εκτίθενται και προβάλλονται αρχαιότητες της Αιανής και της ευρύτερης περιοχής, που αποτυπώνουν και αναδεικνύουν το ρόλο και την σημασία της αρχαίας πόλης, δίνοντας νέα διάσταση στην μακραίωνη ιστορία της Μακεδονίας.


Πηγή: KozaniLife

Δεν υπάρχουν σχόλια