Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Κέλτικος οικισμός 2.000 ετών ανακαλύφθηκε στην Ουγγαρία

Αεροφωτογραφία του χώρου με τις ανασκαμμένες οικίες του οικισμού Τα ίχνη ενός Κέλτικου οικισμού εντοπίστηκαν στο  Debrecen , την περιφ...

Κέλτικος οικισμος 2.000 ετών ανακαλύφθηκε στην Ουγγαρία
Αεροφωτογραφία του χώρου με τις ανασκαμμένες οικίες του οικισμού
Τα ίχνη ενός Κέλτικου οικισμού εντοπίστηκαν στο Debrecen, την περιφερειακή πρωτεύουσα της Βόρειας Πεδιάδας της Ουγγαρίας, σύμφωνα με ανακοίνωση του Μουσείου Deri.

Αρχαιολόγοι από το μουσείο πραγματοποίησαν την ανακάλυψη κατά τη διάρκεια σωστικής ανασκαφής πριν την έναρξη εργασιών ενός κατασκευαστικού έργου στην περιοχή κατοικιών Tocoskert.


Το χωριό της Ύστερης Εποχής του Σιδήρου, χρονολογείται πιθανότατα στον 3ο-2ο αιώνα π.Χ. και καταλαμβάνει περίπου 8.000 τετραγωνικά μέτρα στην ανατολική όχθη του ρέματος Toco, το οποίο κλίνει ελαφρώς προς την κοίτη.

Κέλτικος οικισμος 2.000 ετών ανακαλύφθηκε στην Ουγγαρία
Άποψη της ανασκαφής

Κέλτικος οικισμος 2.000 ετών ανακαλύφθηκε στην Ουγγαρία
Αεροφωτογραφία ανασκαμμένης οικίας

Οι αρχαιολόγοι κατάφεραν να ανασκάψουν πολλά ορθογώνια σπίτια, επιφάνειας 12 έως 13 τετραγωνικών ποδιών, ενώ βρήκαν και πολλά αντικείμενα, όπως κεραμικά, οστέινα αντικείμενα, σίδηρο και πηλό, καθώς και υπολείμματα τόσο από οικόσιτα όσο και από άγρια ζώα.

«Βρήκαμε τα ερείπια ενός οικισμού της Κελτικής Εποχής του Σιδήρου. Μέχρι στιγμής, νομίζω ότι έχουν βρεθεί επτά κέλτικες κατοικίες, κάτι που είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον γιατί δεν γνωρίζουμε πολλά για τον οικισμό της Κελτικής στην περιοχή  του Debrecen», δήλωσε ο Janos Dani, αναπληρωτής Διευθυντής Αρχαιολογίας στο Μουσείο Deri.



«Αφαιρούμε και συσκευάζουμε τα πάντα με επαγγελματικό τρόπο, αντικείμενο με αντικείμενο, στη συνέχεια τα μεταφέρουμε στην αποθήκη μας, όπου πλένονται, μετά συντηρούνται, και τα πιο ενδιαφέροντα κομμάτια θα εκτεθούν», εξήγησε η Rita Deak, αρχαιολόγος του μουσείου.


Δεν υπάρχουν σχόλια