Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Βρετανικό Μουσείο: 4,5 εκατ. έργα τέχνης παρουσιάζονται online και εντυπωσιάζουν

Από τη Στήλη της Ροζέτας μέχρι τα Γλυπτά του Παρθενώνα - 4,5 εκατομμύρια έργα τέχνης και 1,9 εκατομμύρια φωτογραφίες στον δι...

Βρετανικό Μουσείο: 4,5 εκατ. έργα τέχνης παρουσιάζονται online και εντυπωσιάζουν

Από τη Στήλη της Ροζέτας μέχρι τα Γλυπτά του Παρθενώνα - 4,5 εκατομμύρια έργα τέχνης και 1,9 εκατομμύρια φωτογραφίες στον διαδικτυακό τόπο του Βρετανικού Μουσείου.



Αντιμέτωπο με την πραγματικότητα της νόσου Covid-19 και την επιβεβλημένη κοινωνική αποστασιοποίηση, το Βρετανικό Μουσείο προσφέρει πλέον, δωρεάν στο Διαδίκτυο πάνω από το ήμισυ του καταλόγου έργων τέχνης που φιλοξενεί: περίπου 4,5 εκατομμύρια έργα τέχνης και 1,9 εκατομμύρια φωτογραφίες. Φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης έργων από τη Στήλη της Ροζέτας μέχρι τα Γλυπτά του Παρθενώνα δίνουν στον επισκέπτη τη δυνατότητα λεπτομερούς απόλαυσης ή μελέτης των έργων, ζουμάροντας ή «μετακινούμενος» πάνω από τα αντικείμενα.

Βρετανικό Μουσείο: 4,5 εκατ. έργα τέχνης παρουσιάζονται online και εντυπωσιάζουν

Αυτή η τελευταία εκδοχή του online καταλόγου του Βρετανικού Μουσείου περιλαμβάνει περισσότερες από 280.000 φωτογραφίες που δίνονται στη δημοσιότητα για πρώτη φορά. «Δουλέψαμε πολύ σκληρά για να σας φέρουμε νωρίς αυτή την εκδοχή ώστε να μπορέσετε να επιδοθείτε σε #museumfromhome ακόμη καλύτερα από ό,τι πριν» σημείωσαν στον λογαριασμό του British Museum στο Twitter.



Ανάμεσα στα έργα που προσφέρονται σε δημόσια θέα, ιδιαίτερου ελληνικού ενδιαφέροντος είναι και ο κυβόλιθος παραστάδος του ναού της Πολιάδος Αθηνάς στην Πριήνη με την επιγραφή «βασιλεύς Αλέξανδρος ανέθηκε τον ναόν Αθηναίηι Πολιάδι (ο βασιλεύς Αλέξανδρος ανέθεσε τον ναό στην Αθηνά Πολιάδα)»: ο Μέγας Αλέξανδρος προσέφερε ως δώρο στους Πριηνείς τον ναό της Αθηνάς Πολιάδος, πολιούχου θεάς της Πριήνης, μετά τη νίκη του στον Γρανικό και την κατάληψη των Σάρδεων. Στην πραγματικότητα, ο ναός είχε αποπερατωθεί και ο Αλέξανδρος δώρησε ποσό το οποίο κάλυψε μεγάλο μέρος της δαπάνης για την κατασκευή του.



Παράλληλα, το μουσείο εξακολουθεί να προσφέρει την εικονική περιήγησή του με το Google Street View, ένα διακτυακό podcast με οικοδεσπότες τη Sushma Jansari και τον Hugo Chapman, audio περιηγήσεις στο Apple Music ή Google Play και, στον λογαριασμό του στο YouTube, σειρές συνεντεύξεων και τη «γωνιά του επιμελητή».



Η καινούρια εκδοχή του online καταλόγου του British Museum είναι διαθέσιμη εδώ.


Πηγή: Έθνος, in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια