Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Μουσείο Μπενάκη: Εικονική ξενάγηση σε πίνακες Ελ Γκρέκο και τα σχέδια του Πικιώνη

Η σειρά βίντεο CLOSE UPS ρίχνει φως σε αντικείμενα του Μουσείου Μπενάκη  μέσα τόσο από τις ιστορίες που τα ίδια αφηγούνται, όσο και απ...

Μουσείο Μπενάκη: Εικονική ξενάγηση σε πίνακες Ελ Γκρέκο και τα σχέδια του Πικιώνη

Η σειρά βίντεο CLOSE UPS ρίχνει φως σε αντικείμενα του Μουσείου Μπενάκη μέσα τόσο από τις ιστορίες που τα ίδια αφηγούνται, όσο και από τις ιστορίες ανθρώπων που συνδέονται με αυτά. Στα πρώτα επεισόδια αφηγητές είναι ο επιστημονικός διευθυντής και οι επιμελητές του Μουσείου και πρωταγωνιστές αντικείμενα που φιλοξενούνται στο Μουσείο Ελληνικού Πολιτισμού.


Η πρωτοβουλία ξεκίνησε από την επιθυμία του μουσείου να βρεθεί ξανά κοντά στο κοινό του, κατά την προσωρινή αναστολή της λειτουργίας του λόγω της πανδημίας.

Το έργο του Γύζη στο Μουσείο Μπενάκη

Στο νέο επεισόδιο, η Πολύνα Κοσμαδάκη, Επιμελήτρια Μοντέρνας και Σύγχρονης Τέχνης, υπεύθυνη Τμήματος Ζωγραφικής του Μουσείου Μπενάκη, μας παρουσιάζει το έργο του Νικόλαου Γύζη «Αρχάγγελος. Σπουδή για τη Θεμελίωση της Πίστεως» του 1895.

Μουσείο Μπενάκη: Εικονική ξενάγηση σε πίνακες Ελ Γκρέκο και τα σχέδια του Πικιώνη
Νικόλαου Γύζη «Αρχάγγελος. Σπουδή για τη Θεμελίωση της Πίστεως»
Η σειρά CLOSE UPS ρίχνει φως σε αντικείμενα του Μουσείου Μπενάκη, τόσο μέσα από τις ιστορίες που τα ίδια αφηγούνται, όσο και από τις ιστορίες ανθρώπων που συνδέονται με αυτά. Δείτε το βίντεο: 



Έργα Δομίνικου Θεοτοκόπουλου στο Μπενάκη

Εικονική περιήγηση στις αίθουσες του Μουσείου Μπενάκη και ταυτόχρονα ηχητική ξενάγηση στα πιο σημαντικά εκθέματα σε 6 γλώσσες (ελληνικά, αγγλικά, γαλλικά, ισπανικά, ρωσικά και κινέζικα).

Αυτή την εβδομάδα σας προτείνουμε μία επίσκεψη στο ισόγειο του Μουσείου Ελληνικού Πολιτισμού και πιο συγκεκριμένα στην αίθουσα 12 με τα δύο μοναδικά έργα του Δομίνικου Θεοτοκόπουλου. Για την εικονική ξενάγηση πατήστε ΕΔΩ.



Δημήτρης Πικιώνης στο Μουσείο Μπενάκη

Εξερευνήστε τις συλλογές του Μουσείου, ανακαλύψτε τα Αρχεία Νεοελληνικής Αρχιτεκτονικής  που συγκεντρώνουν στοιχεία για την ελληνική αρχιτεκτονική και την πολεοδομία (σχέδια, προπλάσματα, φωτογραφίες, έντυπα, χειρόγραφα, κ.ά.), τα οποία καλύπτουν χρονικά την περίοδο από την ίδρυση του νεοελληνικού κράτους το 1828 έως και σήμερα. Δημήτρης Πικιώνης Παιδική χαρά Φιλοθέης, Όψη προπύλου 1961 – 1965. Αρχεία Νεοελληνικής Αρχιτεκτονικής Μουσείου Μπενάκη.


Μουσείο Μπενάκη: Εικονική ξενάγηση σε πίνακες Ελ Γκρέκο και τα σχέδια του Πικιώνη
Δημήτρης Πικιώνης Παιδική χαρά Φιλοθέης
Ένα φιλμ για το Σύνταγμα από το μουσείο Μπενάκη

Στην παρακάτω φωτογραφία βλέπουμε μία αποψη της πλατείας Συντάγματος με τα Ανάκτορα, γύρω στα 1890. Στο πρώτο επίπεδο, άνθρωποι διάφορων κοινωνικών τάξεων και μια μπάντα. Η πλατεία διαμορφώθηκε και φυτεύτηκε το 1837 ως δημόσιος κήπος, ενώ το 1842, με βάση σχέδιο του Χάνσεν, έγιναν το σκάμμα του κήπου, τα αναλήμματα των τριών πλευρών, η κεντρική σκάλα με δύο έφιππα αγάλματα και το συντριβάνι.


Μουσείο Μπενάκη: Εικονική ξενάγηση σε πίνακες Ελ Γκρέκο και τα σχέδια του Πικιώνη
Yδατογραφία σε χαρτί
Σειρά σύντομων ταινιών με θεματικές από την προϊστορία έως τον 20ό αιώνα με αφετηρία τις συλλογές του Μουσείου. Επιλέξαμε για εσάς την ταινία «Η Πλατεία Συντάγματος (D. Hogarth γύρω στα 1900)». Δείτε το φιλμ:



Πηγή: iefimerida

Δεν υπάρχουν σχόλια