Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Ημερίδα στη Σπάρτη για τις συλλογικότητες και τη διαχείριση πολιτιστικής κληρονομιάς

Το σωματείο “Οι Φίλοι του Αμυκλαίου”, επιθυμώντας να συμβάλει στη δημιουργία και λειτουργία ενός αρχαιολογικού χώρου υψηλών προδιαγραφ...

Ημερίδα στη Σπάρτη για τις συλλογικότητες και τη διαχείριση πολιτιστικής κληρονομιάς

Το σωματείο “Οι Φίλοι του Αμυκλαίου”, επιθυμώντας να συμβάλει στη δημιουργία και λειτουργία ενός αρχαιολογικού χώρου υψηλών προδιαγραφών στο λόφο της Αγίας Κυριακής Αμυκλών, οργανώνει ημερίδα – ανοιχτή συζήτηση με θέμα “Συλλογικότητες και διαχείριση πολιτιστικής κληρονομιάς”. 

Στόχος της συνάντησης, που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων της Πνευματικής Εστίας, την Τρίτη 30 Ιουνίου και ώρα 17.00′ έως 21.00′, είναι να προσκαλέσει τους συλλόγους στήριξης αρχαιολογικών προγραμμάτων, φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης και του πολιτισμού, καθώς και την τοπική κοινωνία σε έναν ανοικτό και γόνιμο διάλογο πάνω σε ζητήματα όπως η φροντίδα και προστασία των αρχαιολογικών χώρων, ο ρόλος του κοινού στη διαχείριση της πολιτιστικής κληρονομιάς και η επίδραση του οργανωμένου αρχαιολογικού χώρου στην καθημερινότητα του πολίτη. Απώτερος σκοπός, τέλος, είναι όλοι να εμβαθύνουν στις καλές πρακτικές ατομικής και συλλογικής συμμετοχής στα αρχαιολογικά και πολιτιστικά τεκταινόμενα της περιοχής τους.

Επιπλέον, την Τρίτη, 30 Ιουνίου και την Τετάρτη, 1 Ιουλίου στον αρχαιολογικό χώρο του Αμυκλαίου θα πραγματοποιηθούν θεματικές ξεναγήσεις (ώρες διεξαγωγής 9.00′ – 14.00′).

Η είσοδος στην ημερίδα και τις ξεναγήσεις είναι ελεύθερη.


Πηγή: Laconia Live

Δεν υπάρχουν σχόλια