Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Μεγάλη αρχαιολογική ανακάλυψη στο Αυγείο Ήλιδας!

Μία μεγάλη αρχαιολογική ανακάλυψη ήρθε χθες στο φως από… συγκυρία.  Στο Αυγείο του Δήμου Ήλιδας βρέθηκε, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, α...

Μεγάλη αρχαιολογική ανακάλυψη στο Αυγείο!

Μία μεγάλη αρχαιολογική ανακάλυψη ήρθε χθες στο φως από… συγκυρία. 

Στο Αυγείο του Δήμου Ήλιδας βρέθηκε, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, αρχαίο νεκροταφείο. Η ανακάλυψη έγινε όταν χθες το πρωί ξεκίνησαν σε οικόπεδο του Αυγείου χωματουργικές εργασίες προκειμένου να ξεκινήσει η ανέγερση μονάδας συσκευαστηρίου, ωστόσο οι εργαζόμενοι της εταιρίας του Πάνου Θεοδωρακόπουλου, που εκτελούσαν τις εργασίες, «σταμάτησαν» επάνω σε αγγεία και οστά!

Αρχικά το εύρημα ένας αρχαίος πίθος, ο οποίος περιείχε μέσα του μία χάλκινη υδρία, που σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις ανήκουν στον 5ο έως 4ο αιώνα π.Χ. Στη συνέχεια ήρθαν στην επιφάνεια οστά και άλλα αγγεία. Φυσικά, ο φύλακας της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ηλείας που βρισκόταν (σύμφωνα με τον νόμο στο χώρο), επικοινώνησε με την Υπηρεσία, στελέχη της οποίας κατέφθασαν στον χώρο. Από χθες έχει ξεκινήσει η ανασκαφή! Οι επίσημες ανακοινώσεις αναμένονται μέσα στην επόμενη εβδομάδα.


Μεγάλη αρχαιολογική ανακάλυψη στο Αυγείο!

Μεγάλη αρχαιολογική ανακάλυψη στο Αυγείο!

Μεγάλη αρχαιολογική ανακάλυψη στο Αυγείο!

Μεγάλη αρχαιολογική ανακάλυψη στο Αυγείο!


Υπενθυμίζουμε πως το Αυγείο είναι από τους παλαιότερους οικισμούς τους του ηλειακού Κάμπου. Το όνομά του το πήρε από τον Μυθικό βασιλιά Αυγεία. Καθώς το Αυγείο είναι κτισμένο μέσα στην περιοχή της Αρχαίας Ήλιδας βρίθει από τάφους και ευρήματα αρχαία. Από τα τέλη του 6ου αι. π.Χ. η Ήλιδα είχε προβεί σε κοπή νομισμάτων, τα οποία κατά τους χρόνους της ακμής της συναγωνίζονταν σε καλλιτεχνία και ποικιλία εκτέλεσης εκείνα των άλλων ελληνικών πόλεων. Επίσης, λειτουργούσαν τοπικά εργαστήρια κεραμικής και χαλκοπλαστικής που παρήγαγαν έργα με έναν ιδιαίτερο χαρακτήρα.


Πηγή: ΠρώτηNews



Δεν υπάρχουν σχόλια