Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Ελβετία: Ανακαλύφθηκε ρωμαϊκό κτήριο «εξαιρετικά μεγάλων» διαστάσεων

Οι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν ένα ρωμαϊκό κτήριο στη νοτιοδυτική Ελβετία, του οποίου οι διαστάσεις και η μέθοδος κατασκευής του, είναι πρωτόγνωρ...

Ελβετία: Ανακαλύφθηκε ρωμαϊκό κτήριο «εξαιρετικά μεγάλων» διαστάσεων


Οι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν ένα ρωμαϊκό κτήριο στη νοτιοδυτική Ελβετία, του οποίου οι διαστάσεις και η μέθοδος κατασκευής του, είναι πρωτόγνωρες για την περιοχή.

Οι αρχές ανακοίνωσαν την ανακάλυψη την περασμένη Τρίτη, προσθέτοντας ότι το κτήριο που βρέθηκε στο Glis στο καντόνι Valais της Ελβετίας, είχε πλάτος 9 μέτρα ενώ φέρει τοιχοποιία με κονίαμα. Οι αρχαιολόγοι εκτιμούν ότι χτίστηκε μεταξύ του 3ου και του 5ου αιώνα μ.Χ. με βάση τα όστρακα κεραμικής που έχουν εισαχθεί από τη Βόρεια Γαλατία.

Αυτό είναι το δεύτερο ρωμαϊκό κτήριο που φέρει τέτοια τοιχοποιία και βρίσκεται στο συγκεκριμένο τμήμα του καντονιού. Το πρώτο ήταν ένα μικρό ιερό στο γειτονικό χωριό Gamsen.


Ελβετία: Ανακαλύφθηκε ρωμαϊκό κτήριο «εξαιρετικά μεγάλων» διαστάσεων

Οι ανασκαφές έγιναν λόγω της κατασκευής ενός κτηρίου και υπόγειου γκαράζ στην περιοχή. Κατά την ανασκαφή, οι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν αρκετά κτήρια της Ρωμαϊκής περιόδου σε μια έκταση 800 τετραγωνικών μέτρων.

«Αυτό το κτήριο, εξαιρετικού μεγέθους για την συγκεκριμένη περίοδο, εκτείνεται εκτός της ανασκαφικής περιοχής», αναφέρουν οι αρχές.


Ελβετία: Ανακαλύφθηκε ρωμαϊκό κτήριο «εξαιρετικά μεγάλων» διαστάσεων


Παράλληλα, οι αρχαιολόγοι ανασκάπτουν άλλο ένα κτήριο, έκτασης άνω των 40 τετραγωνικών μέτρων που φέρει τοιχοποιία κατασκευασμένη από ξηρούς λίθους, δεύτερο κτήριο κατασκευασμένο από πηλό και ξύλο αλλά και έναν κλίβανο που χρησιμοποιήθηκε για την παραγωγή ασβεστόλιθου. Υποψιάζονται ότι τα συγκεκριμένα κτήρια ανήκαν σε έναν μικρό αγροτικό και βιοτεχνικό οικισμό.

Σύμφωνα με τις αρχές του καντονιού το τελευταίο εύρημα είναι μια απόδειξη για τη μεγάλη επιρροή που είχε η Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία στην περιοχή, κάτι που ήταν άγνωστο μέχρι τώρα. «Αυτός ο χώρος θα μπορούσε να είναι ο σύνδεσμος που μας έλειπε για να κατανοήσουμε την ιστορία του οικισμού Upper Valais», αναφέρουν χαρακτηριστικά.


Πηγή: The Archaeology News Network




Δεν υπάρχουν σχόλια