Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας: Χρονοδιάγραμμα ανασκαφής 9 μηνών για αρχαία Υπαπαντής

Χρονοδιάγραμμα εργασιών ανασκαφής 9 μήνες και κόστος 182.000 ευρώ για την υλοποίησή τους, προσδιόρισε η Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας, προχω...

Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας: Χρονοδιάγραμμα ανασκαφής 9 μηνών για αρχαία Υπαπαντής

Χρονοδιάγραμμα εργασιών ανασκαφής 9 μήνες και κόστος 182.000 ευρώ για την υλοποίησή τους, προσδιόρισε η Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας, προχωρώντας τις ενέργειες για την ανασκαφή των αρχαίων της Υπαπαντής.

Σύμφωνα με πληροφoρίες  του Eleftheria Online, η Εφορεία έχει ενημερώσει εγγράφως το Δήμο Καλαμάτας για τα σημαντικά αυτά στοιχεία, επισημαίνοντας ότι το έργο πρέπει να γίνει σύμφωνα με τους όρους της απόφασης ΚΑΣ, με ανασκαφές στο ΝΑ τμήμα της πλατείας και στην οδό Χρυσοστόμου Θέμελη.

Στην ίδια απόφαση σημειώνεται ότι οι εργασίες για την αποκάλυψη των αρχαιοτήτων και η διαχείρισή τους πρέπει να αποτελέσουν αντικείμενα ενός διακριτού, αρχαιολογικού υποέργου, στο πλαίσιο του έργου “Ανάπλαση Ιστορικού Κέντρου Καλαμάτας - Γ’ φάση (Πλατεία Υπαπαντής)”.

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων διευκρινίζει ότι παράλληλα με το έργο της ανάπλασης μπορούν να γίνουν και οι εργασίες της ανασκαφής και διαβεβαιώνει πως δεν θα υπάρξει πρόβλημα πρόσβασης στο ναό της Υπαπαντής, ούτε θα περιοριστεί η είσοδος και η έξοδος από αυτόν. Ενημερώνει ότι θα ληφθούν μέτρα για τη μικρότερη δυνατή όχληση και την ταχύτερη υλοποίηση των εργασιών, θα γίνουν όλες οι ενέργειες για να μη βλαφτεί το μνημείο της Υπαπαντής και ξεκαθαρίζει ότι η μελέτη θα δείξει με ποιον τρόπο θα γίνει η ανάδειξη των αρχαίων της περιοχής.


Πηγή: Eleftheria Online



Δεν υπάρχουν σχόλια