Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Πόσοι Tυραννόσαυροι Ρεξ υπήρξαν στη Γη;

Για πρώτη φορά οι επιστήμονες έχουν καταφέρει να υπολογίσουν τον αριθμό των δεινοσαύρων T-Rex που υπήρξαν κάποτε στην γη. Σύμφωνα με νέα μελ...

Πόσοι Tυραννόσαυροι Ρεξ υπήρξαν στη Γη;

Για πρώτη φορά οι επιστήμονες έχουν καταφέρει να υπολογίσουν τον αριθμό των δεινοσαύρων T-Rex που υπήρξαν κάποτε στην γη.

Σύμφωνα με νέα μελέτη που εκδόθηκε από την ερευνητική εγκυκλοπαίδεια 'Science' σήμερα και κατέγραψε το περιοδικό Axios, 2,5 δισεκατομμύρια Τυραννόσαυροι rex έζησαν και πέθαναν στον πλανήτη Γη κατά τη διάρκεια των 2,4 εκατομμυρίων ετών που υπήρξε εν ζωή το είδος τους.

Πρόκειται για μια μελέτη που θα βοηθήσει τους ερευνητές παλαιοντολογίας ώστε να αναγνωρίζουν καλύτερα την ηλικία και την σπανιότητα των απολιθωμάτων που εντοπίζονται σε ανασκαφές, όπως δήλωσε ο επικεφαλής της έρευνας, Τσαρλς Μάραλ, ο οποίος ασκεί και καθήκοντα διευθυντή στο Μουσείο Παλαιοντολογίας της Καλιφόρνια.

Οι ερευνητές κατέληξαν στα συμπεράσματα τους υπολογίζοντας μια σειρά παράγοντες όπως το μέγεθος των T-Rex, το προσδόκιμο της ζωής τους, την χρονική διάρκεια που έζησαν στον πλανήτη και την συνολική έκταση των περιοχών που ζούσαν. 

Συγκεκριμένα, το στατιστικό αυτό εύρημα προέκυψε με υπολογισμούς στην βάση του νόμου του Damuth, ο οποίος αναλύει συσχετισμούς ανάμεσα στην σωματική μάζα ενός είδους και την πληθυσμιακή πυκνότητα στην οποία μπορεί αυτό να εντοπιστεί.

Ο συγκεκριμένος νόμος έχει ως βασικό αξίωμα πως ένας οργανισμός με μεγάλη μάζα σώματος συνήθως εντοπίζεται αραιά στο σύνολο μιας ορισμένης γεωγραφικής έκτασης.

Οι ερευνητές αρχικά υπολόγισαν το μέσο βάρος ενός Τυραννόσαυρου (περίπου 5.200 κιλά) και στη συνέχεια διαπίστωσαν πως θα μπορούσε να έχει υπάρξει μόλις 1 ανά 40 τετραγωνικά μίλια. Στη συνέχεια βρήκαν πως κατά μέσο όρο 20.000 T-Rex ήταν ανέκαθεν ζωντανά σε κάθε γενιά δεινοσαύρων που πάτησε το πόδι της στον πλανήτη. Πολλαπλασιάζοντας τον παραπάνω αριθμό με τις 127.000 γενιές δεινοσαύρων που έζησαν και πέθαναν μέσα σε 2.4 εκατομμύρια χρόνια, προέκυψε η εκτίμηση των περίπου 2,5 δισεκατομμυρίων T-Rex.

Σύμφωνα με τους ερευνητές με την ίδια μέθοδο μπορούν να γίνουν παρόμοιες εκτιμήσεις και για άλλα εξαφανισμένα είδη ζώων.


Πηγή: News247, Ναυτεμπορική




Δεν υπάρχουν σχόλια