Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Οι αρχαιολόγοι ανακαλύπτουν σημαντικό ρωμαϊκό δρόμο και κανάλι στην Ολλανδία

Ολλανδοί αρχαιολόγοι προχώρησαν σε μία σπουδαία ανακάλυψη. Στη διάρκεια εργασιών στην πόλη Ναϊμέχεν, έπεσαν πάνω σε κανάλι και δρόμο της ρωμ...

Οι αρχαιολόγοι ανακαλύπτουν σημαντικό ρωμαϊκό δρόμο και κανάλι στην Ολλανδία


Ολλανδοί αρχαιολόγοι προχώρησαν σε μία σπουδαία ανακάλυψη. Στη διάρκεια εργασιών στην πόλη Ναϊμέχεν, έπεσαν πάνω σε κανάλι και δρόμο της ρωμαϊκής εποχής, το οποίο βρίσκεται κοντά σε ένα αρχαίο στρατόπεδο των Ρωμαίων.

Ο αρχαίος ρωμαϊκός οικισμός στο Ναϊμέχεν, είχε μόνιμες στρατιωτικές βάσεις και πρόσφατα έγινε η ένταξή του στον κατάλογο των μνημείων παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO.

Οι ανασκαφές διεξήχθησαν κατά τη διάρκεια εργασιών έργων βελτίωσης του ποταμού Wolferen-Sprok, αποκαλύπτοντας ένα κανάλι πλάτους 10 μέτρων και έναν στρατιωτικό δρόμο, που κατασκευάστηκε πριν από περίπου 2000 χρόνια.

Για περίπου 450 χρόνια, από το 55 π.Χ. έως το 410 μ.Χ., το νότιο τμήμα της Ολλανδίας ενσωματώθηκε στη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία.

Οι Ρωμαίοι ίδρυσαν μια σειρά από πόλεις και μικρότερους οικισμούς στην Ολλανδία και ενίσχυσαν το Limes Germanicus με στρατιωτικά οχυρά. Πιο αξιοσημείωτες πόλεις της εποχής ήταν το Ulpia Noviomagus Batavorum (σύγχρονο Nijmegen) και Forum Hadriani (Voorburg).


Οι αρχαιολόγοι ανακαλύπτουν σημαντικό ρωμαϊκό δρόμο και κανάλι στην Ολλανδία

Το κανάλι ήταν αρκετά μεγάλο για να πλοηγηθούν τα πλοία και μπορεί να συνέδεε το Noviomagus Batavorum με τον Ρήνο. Είναι πιθανό να εξυπηρετούσε την ανάπτυξη στρατευμάτων κατά μήκος των ρωμαϊκών συνόρων, μαζί με τη μεταφορά δομικού υλικού και τροφίμων για στρατιωτικούς σκοπούς.

Κατά τη διάρκεια του έργου, οι αρχαιολόγοι ανέσκαψαν πολλές ρωμαϊκές οικίες από έναν οικισμό δίπλα στο κανάλι και ένα horreum, το οποίο ήταν ένας τύπος δημόσιας αποθήκης για την υποστήριξη της βιοτεχνίας για τη μεταφόρτωση αγαθών.

Η ανακάλυψη οδήγησε στην αναθεώρηση της εικόνας των υποδομών της Ρωμαϊκής Ολλανδίας μεταξύ των μεγάλων ποταμών. Ο ρωμαϊκός στρατός πιθανότατα έπαιξε σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη αυτών των μεγάλων έργων υποδομής, οδηγώντας στην εμφάνιση νέων οικισμών που προσέλκυσαν το εμπόριο κατά τον 1ο αιώνα μ.Χ.


Πηγή: Heritage Daily, EuroNews



Δεν υπάρχουν σχόλια