Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Δύο συλλήψεις για αρχαιοκαπηλία στο «Ελευθέριος Βενιζέλος»

Ένας 64χρονος πάστορας, μαζί με την σύζυγό του και τον 32χρονο γιο τους, είχαν έρθει από την Οκλαχόμα των ΗΠΑ, διακοπές στην χώρα μας. Το με...

Δύο συλλήψεις για αρχαιοκαπηλία στο «Ελευθέριος Βενιζέλος»

Ένας 64χρονος πάστορας, μαζί με την σύζυγό του και τον 32χρονο γιο τους, είχαν έρθει από την Οκλαχόμα των ΗΠΑ, διακοπές στην χώρα μας. Το μεσημέρι της Δευτέρας θα ταξίδευαν για την Κωνσταντινούπολη της Τουρκίας, όταν τα στελέχη του Τμήματος Ασφάλειας Αερολιμένα, εντόπισαν στις αποσκευές τους 73 θραύσματα αρχαίων αγγείων και αντικειμένων.

Τα αντικείμενα εξετάστηκαν από αρχαιολόγο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ανατολικής Αττικής, η οποία γνωμάτευσε ότι εμπίπτουν στις διατάξεις του Νόμου περί προστασίας των Αρχαιοτήτων και τα περισσότερα από αυτά χρονολογούνται στους Ρωμαϊκούς και Βυζαντινούς χρόνους.


Δύο συλλήψεις για αρχαιοκαπηλία στο «Ελευθέριος Βενιζέλος»

Ο 64χρονος πάστορας υποστήριξε πως όλα τα αντικείμενα τα είχε συγκεντρώσει κατά τη διάρκεια επισκέψεών τους Ακρόπολη των Αθηνών, την Ακρόπολη της Θεσσαλονίκης, τους Δελφούς, το Ναό του Απόλλωνα, τη Ρωμαϊκή Αγορά της Θεσσαλονίκης, τον λόφο του Αρείου Πάγου στην Αθήνα, στην Ακροκόρινθο και τους Βυζαντινούς Πύργους της Βέροιας.

Ανέφερε πως είναι πάστορας-ιερέας σε εκκλησία των ΗΠΑ, πως είχαν ταξιδέψει για διακοπές στην Ελλάδα μαζί με τον 32χρονο γιο τους και επρόκειτο να αναχωρήσουν για την Κωνσταντινούπολη προκειμένου να συνεχίσουν εκεί τις διακοπές τους. Αρχικά, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας του Αεροδρομίου βρήκαν κάποια αντικείμενα στην αποσκευή του πάστορα (στο x-ray) και στη συνέχεια έδωσαν εντολή να βρεθεί και να ελεγχθεί η αποσκευή της συζύγου του, όπου επίσης βρέθηκαν κάποια αρχαία αντικείμενα.

Συγκεκριμένα εντός του σακιδίου του άνδρα, βρέθηκαν 14 διάφανα σακουλάκια και μία χάρτινη σακούλα που περιείχαν συνολικά 65 θραύσματα αρχαίων αγγείων και αντικειμένων, ενώ στην αποσκευή της γυναίκας βρέθηκαν δύο διάφανα σακουλάκια που περιείχαν 8 θραύσματα αρχαίων αγγείων και αντικειμένων.

Ο πάστορας δήλωσε ότι διδάσκει ελληνική ιστορία και ισχυρίστηκε ότι ήθελε τις αρχαιότητες προκειμένου να τις επιδεικνύει στο ποίμνιό και τους μαθητές του. Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους για παράβαση του Νόμου περί προστασίας των Αρχαιοτήτων και εν γένει της Πολιτιστικής Κληρονομιάς. οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος άσκησε δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και τους παρέπεμψε στον Ανακριτή.


Πηγή: The TOC, Thestival



Δεν υπάρχουν σχόλια