Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Συνελήφθησαν εξι άτομα για αρχαιοκαπηλία στην Επίδαυρο

Έξι άτομα συνελήφθησαν στην περιοχή της Επιδαύρου κατηγορούμενοι για αρχαιοκαπηλία. Μετά από συστηματική έρευνα του Λιμεναρχείου Κορίνθου (ε...

Συνελήφθησαν εξι άτομα για αρχαιοκαπηλία στην Επίδαυρο

Έξι άτομα συνελήφθησαν στην περιοχή της Επιδαύρου κατηγορούμενοι για αρχαιοκαπηλία.

Μετά από συστηματική έρευνα του Λιμεναρχείου Κορίνθου (εκεί υπάγεται η περιοχή) τις τελευταίες μέρες, στην περιοχή “Πολεμάρχα” συνελήφθησαν χθες αργά το βράδυ έξι άτομα, τα τρία από την ευρύτερη περιοχή, καθώς στην κατοχή τους βρέθηκαν αντικείμενα σημαντικής Αρχαιολογικής αξίας.

Από το πρωί γίνονται ενδελεχείς έρευνες στις οικίες των συλληφθέντων , τόσο σε περιοχές του δήμου Επιδαύρου, όσο και εκτός Αργολίδας. Από το Λιμεναρχείο Κορίνθου που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν:


-δέκα αρχαία αντικείμενα,

-δύο ΙΧ οχήματα,

-ένα ΙΧ φορτηγό,

-ένα θαλάσσιο μοτοποδήλατο (jet-ski),

-ένα τρέιλερ μεταφοράς,

-ένας μηχανισμός ανίχνευσης μετάλλων,

-μια συσκευή παρεμβολής σήματος (jammer)

και σχετικός καταδυτικός εξοπλισμός.

Για τον προσδιορισμό της αξίας των αντικειμένων, που βρέθηκαν θα υπάρξει εκτίμηση από στελέχη της Εφορείας Ενάλιων Αρχαιοτήτων του Υπουργείου Πολιτισμού.


Στον εισαγγελέα Ναυπλίου οι συλληφθέντες για αρχαιοκαπηλία στην Επίδαυρο

Στον Εισαγγελέα Ναυπλίου οδηγήθηκαν από στελέχη του Λιμεναρχείου Κορίνθου αργά το βράδυ της Πέμπτης 30 Σεπτεμβρίου τα 6 άτομα που συνελήφθησαν με την κατηγορία της αρχαιοκαπηλίας στην περιοχή της Πολεμάρχας του Δήμου Επιδαύρου στην Αργολίδα. Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα οι συλληφθέντες κατηγορούνται για παράβαση του Ν. 3028/2002 περί «Προστασίας των Αρχαιοτήτων και εν γένει της Πολιτιστικής Κληρονομιάς».

Συμφωνα με πληροφορίες σε έλεγχο που διενεργήθηκε στη θαλάσσια περιοχή Όρμου Πολεμάρχας Επιδαύρου Αργολίδας, διαπιστώθηκε ότι οι συλληφθέντες, ηλικίας 35, 36, 38, 74 και 65 ετών, είχαν προβεί στην ανάσυρση αρχαίων αντικειμένων από τη θάλασσα, με τη χρήση θαλάσσιου μοτοποδηλάτου (jet-ski), καταδυτικού εξοπλισμού και ειδικού μηχανισμού ανίχνευσης μετάλλων.


Κεραμεικός: Έφοδος των Λιμενικών Αρχών σε μάντρα 

Η έρευνα μάλλον έχει σχέση με την υπόθεση αρχαιοκαπηλίας στην περιοχή της Επιδαύρου. 

Συγκεκριμένα, οι αρχές εισέβαλαν στη μάντρα, στη συμβολή των οδών Σπύρου Πάτση και Ιεράς Οδού. Σύμφωνα με πληροφορίες, βρέθηκαν όπλα και κοκαΐνη.


Πηγή: KorinthosTV, Πρώτο Θέμα, Παραπολιτικά





Δεν υπάρχουν σχόλια