Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Μελέτη ενοποίησης 17 αρχαιολογικών χώρων της Λάρισας

Διαβιβάστηκε στο δήμο την Δευτέρα από την προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λάρισας Σταυρούλα Σδρόλια η μελέτη που έχει εκπονηθεί και περ...

Μελέτη ενοποίησης 17 αρχαιολογικών χώρων της Λάρισας

Διαβιβάστηκε στο δήμο την Δευτέρα από την προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λάρισας Σταυρούλα Σδρόλια η μελέτη που έχει εκπονηθεί και περιλαμβάνει την ενοποίηση των 14 αρχαιολογικών χώρων της πόλης. Πρόκειται για τους χώρους:

Γενί Τζαμί, Τείχος και λουτρό Πλατείας Μπλάνα, Μπαϊρακλί τζαμί στην οδό Παπαφλέσσα, Οθωμανικό λουτρό της οδού Βενιζέλου, Α΄ Αρχαίο Θέατρο, Ρωμαϊκή δεξαμενή οδού Μανωλάκη, Β΄ Αρχαίο Θέατρο, Βυζαντινό τείχος Παπαναστασίου και Κύπρου, Βασιλική Αγίου Αχιλλίου, Μπεζεστένι,  Βυζαντινό Λουτρό πλατείας Λαμπρούλη, Βυζαντινός ναός πλατείας Λαμπρούλη, Στήλη Ποσειδώνα στην οδό Δήμητρας,  Αρχαίος δρόμος στην οδό Νίκης.

Την μελέτη παρέλαβε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Γιώργος Σούλτης. Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτή η μελέτη αναμένεται να ενσωματωθεί σε αυτή που κάνει ο δήμος και αναμένεται, όταν ολοκληρωθεί, να ενταχθεί στο Ταμείο Ανάκαμψης. Αν συμβεί αυτό τότε θα μιλάμε για 17 χώρους ενδιαφέροντος καθώς στην μελέτη του δήμου υπάρχουν επιπλέον ο Μύλος του Παππά, το Μουσείο του Ιπποκράτη και ο Βοτανικός Κήπος που θα γίνει.


Πηγή: Π.Γ., Larissa Press



Δεν υπάρχουν σχόλια