Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Κίνα: Περισσότερα από 20 νέα αγάλματα πολεμιστών ανακαλύφθηκαν στην ανασκαφή του Πήλινου Στρατού

Περισσότεροι από είκοσι (20) νέα αγάλματα πολεμιστών από τερακότα ανακαλύφθηκαν στο σκάμμα Νο.1 της ανασκαφής του Πήλινου Στρατού στην  Xi’a...

Κίνα: Περισσότερα από 20 νέα αγάλματα πολεμιστών ανακαλύφθηκαν στην ανασκαφή του Πήλινου Στρατού

Περισσότεροι από είκοσι (20) νέα αγάλματα πολεμιστών από τερακότα ανακαλύφθηκαν στο σκάμμα Νο.1 της ανασκαφής του Πήλινου Στρατού στην Xi’an, στην επαρχία Shaanxi της βορειοδυτικής Κίνας, σύμφωνα με το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων CGTN.

Τα νέα ζωγραφισμένα αγάλματα από τερακότα βρέθηκαν σε πολύ καλή κατάσταση, σύμφωνα με ανακοίνωση του Μουσείου του Μαυσωλείου του Αυτοκράτορα Qinshihuang. Προς το παρόν, οι αρχαιολόγοι έχουν μεταφέρει τα αγάλματα στα εργαστήρια συντήρησης για τις απαραίτητες εργασίες.

Μεταξύ των νέων αγαλμάτων συμπεριλαμβάνεται αυτά ενός στρατηγού και ενός αξιωματικού του στρατού. Οι αρχαιολόγοι διαπίστωσαν ότι η στρατιωτική διάταξη στο σκάμμα Νο.1 μπορεί να είναι συμμετρική από βορρά προς νότο και από ανατολή προς δύση. Η συγκεκριμένη ανακάλυψη έχει μεγάλη σημασία για την κατανόηση και τη μελέτη της στρατιωτικής διάταξης ολόκληρου του σκάμματος Νο.1.

Το σκάμμα Νο.1 έχει ορθογώνιο σχήμα, με μήκος 230 μέτρα από ανατολή προς δύση, 62 μέτρα πλάτος από βορρά προς νότο και 5 μέτρα βάθος, συνολικής έκτασης 14.260 τετραγωνικών μέτρων. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αρχαιολόγων μπορούν να ανακαλυφθούν περισσότερα από 6.000 αγάλματα και άλογα.

Ο Πήλινος Στρατός βρίσκεται στο μαυσωλείο του πρώτου Κινέζου αυτοκράτορα Τσιν Σι Χουάνγκ (Qin Shi Huang), στα ανατολικά της πόλης Χσιάν, στην Κίνα. Ο Τσιν Σι Χουάνγκ αυτοανακηρύχτηκε αυτοκράτορας το 221 π.Χ. αφού κατάφερε να υποτάξει έξι αντιμαχόμενα κράτη και να ενώσει την Κίνα. Σύμφωνα με τον ιστορικό Sima Qian (145-90 π.Χ.), η κατασκευή του μαυσωλείου, για την ολοκλήρωση του οποίου εργάστηκαν 700.000 άνθρωποι, ξεκίνησε το 246 π.Χ., όταν ο αυτοκράτορας Τσιν Σι Χουανγκ ήταν 13 ετών. Η τοποθεσία ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά το 1974 και θεωρείται μια από τις μεγαλύτερες ανακαλύψεις του 20ου αιώνα.


Πηγή:  ArkeoNews



Δεν υπάρχουν σχόλια