Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Πρόοδος διεργασιών για την ανακαίνιση του Αρχαιολογικού Μουσείου Σπάρτης

Την πρωτοβουλία του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος για την ανακαίνιση κι επέκταση του ιστορικού αρχαιολογικού μουσείου Σπάρτης στηρίζει αμέριστα ...

Πρόοδος διεργασιών για την ανακαίνιση του Αρχαιολογικού Μουσείου Σπάρτης

Την πρωτοβουλία του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος για την ανακαίνιση κι επέκταση του ιστορικού αρχαιολογικού μουσείου Σπάρτης στηρίζει αμέριστα ο Δήμος Σπάρτης, ο οποίος  βρίσκεται σε συνεχή επαφή με το ίδρυμα.

Όσον αφορά την πρόοδο της πρωτοβουλίας, η Δημοτική Αρχή γνωστοποίησε ότι η μελέτη για το παραπάνω έργο (που περιλαμβάνει και την αποκατάσταση του κήπου) βρίσκεται υπό σύνταξη από την ομάδα μελέτης του διάσημου Ιταλού αρχιτέκτονα Ρέντσο Πιάνο, σε συνεργασία με την Εφορεία Σπάρτης και τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού.

Σημειώνεται ότι έχει ήδη εγκριθεί το κτιριολογικό πρόγραμμα και έχει υποβληθεί η προμελέτη του έργου που βρίσκεται σε διαδικασία έγκρισης.

Μάλιστα, για τις ανάγκες εκπόνησης των σχετικών μελετών, εκπρόσωποι / ειδικοί συνεργάτες του Ρέντσο Πιάνο (αρχιτέκτονες, στατικοί, μηχανολόγοι, κηποτέχνες) έχουν ήδη επισκεφτεί το μουσείο, ενώ αναμένεται και επίσκεψη του ίδιου του Ιταλού αρχιτέκτονα.


Πηγή: Lakonikos



Δεν υπάρχουν σχόλια