Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Ολλανδία: Μουσεία μετατράπηκαν σε κομμωτήρια - Ως διαμαρτυρία για τα «άδικα μέτρα» κατά του κορωνοϊού

Νύχια, μαλλιά και γιόγκα με φόντο την τέχνη του Βαν Γκογκ. [Credit: EΡΑ] Μουσεία και θέατρα της Ολλανδίας μετατράπηκαν προσωρινά σε κομμωτήρ...

Νύχια, μαλλιά και γιόγκα με φόντο την τέχνη του Βαν Γκογκ. [Credit: EΡΑ]
Νύχια, μαλλιά και γιόγκα με φόντο την τέχνη του Βαν Γκογκ. [Credit: EΡΑ]

Μουσεία και θέατρα της Ολλανδίας μετατράπηκαν προσωρινά σε κομμωτήρια, στούντιο ομορφιάς και γυμναστήρια, σε μια ιδιαίτερη διαμαρτυρία κατά των «άδικων μέτρων» κατά του κορωνοϊού. 

Η διαμαρτυρία αυτή διαδέχεται την απόφαση της κυβέρνησης να χαλαρώσει τους περιορισμούς σε κάποιες επιχειρήσεις, διατηρώντας κλειστά παρόλα αυτά τα μουσικά και θεατρικά θεάματα.

Αυτό πυροδότησε τη δημιουργική αντίδραση πολιτών και επαγγελματιών που μετέτρεψαν τις αίθουσες μουσείων, θεάτρων και συναυλιακών χώρων σε στούντιο ομορφιάς. 

Κάπως έτσι, κάποιοι απόλαυσαν, σε μια μοναδική εμπειρία που σπάνια θα έχει κανείς, το μανικιούρ τους ή την περιποίηση της κόμμης τους, με θέα την τέχνη του μουσείο Van Gogh του Άμστερνταμ.


Κουρέματα με φόντο έργα του Βαν Γκογκ. [Credit: ΕΡΑ]
Κουρέματα με φόντο έργα του Βαν Γκογκ. [Credit: ΕΡΑ]

Σε κομμωτήριο μετατράπηκε στο μουσείο Βαν Γκογκ του Άμστερνταμ.  [Credit: ΕΡΑ]
Σε κομμωτήριο μετατράπηκε στο μουσείο Βαν Γκογκ του Άμστερνταμ. 
[Credit: ΕΡΑ]

Αντιστοίχως, το Frans Hals στο Χάαρλεμ λειτούργησε ως «γυμναστήριο», ενώ στο μουσείο του Άμστερνταμ πραγματοποιήθηκαν μαθήματα γιόγκα.

Περίπου 50 επισκέπτες έγιναν δεκτοί στο Μέγαρο Μουσικής του Άμστερνταμ όπου οι κομμωτές ασχολούνταν με τα μαλλιά τους ενώ εκείνοι άκουγαν μαγεμένοι και δωρεάν την πρόβα της συμφωνικής ορχήστρας σε ένα επιβλητικό κτήριο 130 ετών.

«Δεν κατανοούμε και δεν υπάρχει λόγος γι'αυτό διότι όπως έχει δείξει η ιστορία τα τελευταία δύο χρόνια, είναι εξαιρετικά ασφαλές να πηγαίνει κανείς σε ένα κονσέρτο ή στο μουσείο. Στην πραγματικότητα, η διαχείριση πληθών είναι η δουλειά μας. Γνωρίζουμε πώς να διαχειριζόμαστε τα μεγάλα πλήθη και το έχουμε κάνει με μεγάλη ασφάλεια» σημείωσε αναφερόμενος στα μέτρα της κυβέρνησης ο διευθυντής του Μεγάρου Μουσικής, Simon Reinink.

«Καταλαβαίνω πως η κυβέρνηση άνοιξε τα γυμναστήρια, όμως... πρέπει να υπάρχει και πνευματική γυμναστική και ένα μουσείο είναι το μέρος όπου οι άνθρωποι έρχονται ολοένα και πιο πολύ για να βρουν λίγο βάθος ή λόγο για τη ζωή τους» ανέφερε η διετυθύντρια του μουσείου Van Gogh, Emilie Gordenker.



«Ο πολιτισμός ψηλά στην ατζέντα»

Η Gunay Uslu, αναπληρώτρια υπουργός Πολιτισμού, διεμήνυσε μέσω Twitter πως κατανοεί τη διαμαρτυρία, όμως επέστησε την προσοχή των πολιτών. 

«Ο πολιτιστικός τομέας προσελκύει την προσοχή για την κατάστασή του με ένα δημιουργικό τρόπο. Κατανοώ την έκκληση για βοήθεια και τους καλλιτέχνες που θέλουν να δείξουν όλα τα υπέροχα που έχουν να μας προσφέρουν. Όμως, το άνοιξγα της κοινωνίας πρέπει να γίνει βήμα βήμα. Ο Πολιτισμός βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα» σημείωσε χαρακτηριστικά. 



Πηγή: LiFO, με πληροφορίες από Bloomberg/Deutsche Welle



Δεν υπάρχουν σχόλια