Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Η δρ Ρεβέκα Φλέμινγκ στην κορυφή της... αρχαίας ιατρικής!

Η δρ Ρεβέκα Φλέμινγκ (Rebecca Flemming) επελέγη ως η πρώτη κάτοχος της νεοδημιουργηθείσας έδρας Λεβέντη (A.G. Leventis Chair) στην Αρχαία Ελ...

Η δρ Ρεβέκα Φλέμινγκ στην κορυφή της... αρχαίας ιατρικής!

Η δρ Ρεβέκα Φλέμινγκ (Rebecca Flemming) επελέγη ως η πρώτη κάτοχος της νεοδημιουργηθείσας έδρας Λεβέντη (A.G. Leventis Chair) στην Αρχαία Ελληνική Επιστημονική και Τεχνολογική Σκέψη του βρετανικού Πανεπιστημίου του Έξετερ.

Η Φλέμινγκ έχει αποκτήσει φήμη για το διεθνούς επιπέδου έργο της στην αρχαία ιατρική, ιδίως στο πλαίσιο της ευρύτερης κοινωνικής και πολιτισμικής ιστορίας του Ελληνο-Ρωμαϊκού Κόσμου. Η συγκεκριμένη έδρα Λεβέντη στο βρετανικό πανεπιστήμιο, η οποία τίθεται σε λειτουργία για πρώτη φορά φέτος, χρηματοδοτείται μέσω γενναιόδωρης δωρεάς του Ιδρύματος A.G.Leventis και εντάσσεται στο Τμήμα Κλασσικής και Αρχαίας Ιστορίας του Κολλεγίου Ανθρωπιστικών Σπουδών του Έξετερ.

Στόχος της Φλέμινγκ, η οποία έως τώρα δίδασκε στη Σχολή Κλασσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ, θα είναι, πέρα από τα διδακτικά καθήκοντα της, η έρευνα και η διάδοση σε ένα ευρύτερο ακροατήριο της σημασίας της αρχαίας ελληνικής επιστήμης και τεχνολογίας.

Η καθηγήτρια Τζο Γκιλ, αντιπρύτανης και κοσμήτορας του Κολλεγίου Ανθρωπιστικών Μελετών του Έξετερ, δήλωσε: "Με μεγάλη χαρά δεχτήκαμε αυτή τη σημαντική φιλανθρωπική δωρεά για να δημιουργήσουμε την Έδρα Λεβέντη στην Αρχαία Ελληνική Επιστημονική και Τεχνολογική Σκέψη. Υπάρχει αυξανόμενη αναγνώριση της ανάγκης για μια μείζονα διεύρυνση της έρευνας πάνω στην αρχαία ιατρική και επιστήμη, τόσο για να βελτιώσει την κατανόηση μας του ίδιου του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού, όσο και για να μας βοηθήσει να αντιμετωπίσουμε μερικές από τις σημερινές παγκόσμιες προκλήσεις. Φέρνοντας τη Ρεβέκα στο Πανεπιστήμιο του Έξετερ ως την πρώτη κάτοχο αυτής της Έδρας, προσβλέπουμε στο να αναπτύξουμε περαιτέρω από το σημαντικό πεδίο".

Σύμφωνα με ανακοίνωση του βρετανικού πανεπιστημίου, "η επιστημονική και τεχνολογική καινοτομία συνιστά θεμελιώδη όψη του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού και της συνεχιζόμενης κληρονομιάς του. Οι εξελίξεις στη φιλοσοφία και στην εμπειρική έρευνα οδήγησαν σε σημαντικές καινοτομίες και σε ένα ευρύτερο πνευματικό ενδιαφέρον σε μια γκάμα πεδίων, μεταξύ άλλων στην ιατρική, την αστρονομία, τη ζωολογία, τη βοτανική, την φυσική, την οικολογία, τη μηχανική, τη μηχανολογία και τους αυτοματισμούς".

Ο Αναστάσιος Λεβέντης, πρόεδρος του Ιδρύματος, δήλωσε: "Κατά τα τελευταία 25 χρόνια έχουμε χτίσει μια επιτυχή συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Έξετερ και είμαστε χαρούμενοι που επεκτείνουμε τη σχέση μας με την υποστήριξη αυτής της νέας Έδρας. Πρόκειται για μια άκρως σημαντική περιοχή έρευνας και διδασκαλίας και προσβλέπουμε στο να παρακολουθήσουμε την πρόοδο της δρος Φλέμινγκ και να δούμε την απήχηση που θα έχει αυτό το έργο". Φιλοδοξία του Ιδρύματος είναι η η διάχυση της ελληνικής πολιτισμικής κληρονομιάς με καινοτόμους τρόπους, που θα μεταμορφώσουν τον ρόλο των κλασσικών σπουδών στη σύγχρονη κοινωνία.


Πηγή: Μακεδονία, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ



Δεν υπάρχουν σχόλια