Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Ιστορίες από το Βυζάντιο: Η Τετραρχία

Μία νέα συνεργασία ξεκινά με το Byzantio explained και την παρουσίαση της πολύτιμης δουλειάς τους μέσα από podcasts και video.  Στο πρώτο επ...

Μία νέα συνεργασία ξεκινά με το Byzantio explained και την παρουσίαση της πολύτιμης δουλειάς τους μέσα από podcasts και video. 

Στο πρώτο επεισόδιο θα ταξιδέψουμε στις αρχές του 4ου αιώνα και θα μιλήσουμε για την Τετραρχία, το σύστημα διακυβέρνησης με το οποίο ο αυτοκράτορας Διοκλητιανός προσπάθησε να τερματίσει μισό αιώνα αναρχίας. Το σχέδιο που επινόησε αποτέλεσε την βάση από την οποία αναδύθηκαν νέοι, φιλόδοξοι διεκδικητές της εξουσίας, όπως ο Κωνσταντίνος και ο Μαξέντιος.

Η νέα σειρά audio documentary “Ιστορίες από το Βυζάντιο, σε κείμενα και αφήγηση του Δημήτρη Μπογδάντσαλη αποτελεί μία παραγωγή του Byzantio explained, σε συνεργασία με τους Byzantine Tales. Ο Δημήτρης εκτός από μέλος της ομάδας του Byzantio explained, είναι και υποψήφιος διδάκτορας Βυζαντινής Ιστορίας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης. 

© Η εικόνα έχει επιμεληθεί από την εικονογράφο Χρυσαυγή Σακελλαροπούλου και μας έχει παραχωρηθεί από την ίδια και την ομάδα του Byzantine Tales, στους οποίους ανήκουν τα δικαιώματα για οποιαδήποτε χρήση της. 


Πηγή: Byzantio explained



Δεν υπάρχουν σχόλια