Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Ξεκίνησε η ανασκαφή στο Κάστρο Καλαμάτας

Τη συστηματική ανασκαφική έρευνα στο Κάστρο Καλαμάτας ξεκίνησαν τη Δευτέρα 30 Μαΐου η Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας και το Τμήμα Ιστορίας, Α...

Ξεκίνησε η ανασκαφή στο Κάστρο Καλαμάτας

Τη συστηματική ανασκαφική έρευνα στο Κάστρο Καλαμάτας ξεκίνησαν τη Δευτέρα 30 Μαΐου η Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας και το Τμήμα Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Η ανασκαφή γίνεται στο πλαίσιο τριετούς ερευνητικού προγράμματος, υπό τη διεύθυνση της δρος Ιωάννας Σπηλιοπούλου, αναπληρώτριας καθηγήτριας Ιστορίας και Διαχείρισης του Πολιτισμού του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και της δρος Ευαγγελίας Μηλίτση - Κεχαγιά, προϊσταμένης της Εφορείας Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας.

Το ερευνητικό πρόγραμμα για το έτος 2022 περιλαμβάνει επιφανειακή επισκόπηση και τοπογράφηση του εξωτερικού και εσωτερικού περιβόλου της ακρόπολης, διάνοιξη δύο ανασκαφικών τομών, μίας εντός του εσωτερικού περιβόλου κοντά στον ακρόπυργο και ακόμα μίας εντός του ευρύτερου περιβόλου, σε σημείο όπου σώζονται επιφανειακά κατάλοιπα κτίσματος, αεροφωτογράφιση με drone, σχεδιασμό βάσης δεδομένων και ιστοσελίδας.

H ανασκαφική έρευνα στο Κάστρο Καλαμάτας έχει εκπαιδευτικό χαρακτήρα και απασχολεί για το τρέχον έτος ομάδα 17 φοιτητών του Τμήματος Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου υπό την επίβλεψη της δρος Μαρίας Ξανθοπούλου, επίκουρης καθηγήτριας Βυζαντινής Αρχαιολογίας και της δρος Ελένης Ζυμή, επίκουρης καθηγήτριας Κλασικής Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Από πλευράς Εφορείας Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας και υπό την επίβλεψη της δρος Ευαγγελίας Μηλίτση-Κεχαγιά συμμετέχουν ο αρχαιολόγος Δημοσθένης Κοσμόπουλος, ο συντηρητής αρχαιοτήτων Αθανάσιος Κατάκος, ο τοπογράφος μηχανικός Γιώργος Ηλιόπουλος, οι σχεδιαστές της ΕΦΑ Μεσσηνίας Ουρανία Ανδριανοπούλου και Αναστάσιος Παπαδόγκωνας και οι εργατοτεχνίτες Σωκράτης Καραγιάννης και Φώτης Γεωργακάς.

Η ανασκαφή, σύμφωνα με τον προγραμματισμό, θα διαρκέσει έως και την επόμενη Παρασκευή 10 Ιουνίου.


Πηγή: Eleftheria Online



Δεν υπάρχουν σχόλια