Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Καλλιθέα Φαρσάλων: Συνεχίζουν τις ανασκαφές οι Καναδοί αρχαιολόγοι

Για 18η χρονιά το Πανεπιστήμιο της Alberta του Καναδά βρίσκεται στην περιοχή των Φαρσάλων για τη συνέχιση του ανασκαφικού έργου στην Καλλιθέ...

Καλλιθέα Φαρσάλων: Συνεχίζουν τις ανασκαφές οι Καναδοί αρχαιολόγοι

Για 18η χρονιά το Πανεπιστήμιο της Alberta του Καναδά βρίσκεται στην περιοχή των Φαρσάλων για τη συνέχιση του ανασκαφικού έργου στην Καλλιθέα.

Η Δρ. Μargriet J. Haagsma με φοιτητές του Πανεπιστημίου και η εκπρόσωπος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λάρισας, κ. Σοφία Καραπάνου, επισκεφτήκαν τον Δήμαρχο Φαρσάλων, κ. Μάκη Εσκίογλου όπου τον ενημέρωσαν για την πορεία του έργου τους.

Σε δήλωσή του μετά το πέρας της συνάντησης ο Δήμαρχος Φαρσάλων κ. Εσκίογλου τόνισε τα εξής: «Η προσφορά του Καναδικού πανεπιστημίου είναι σπουδαία στην προσπάθεια να αναδειχθεί η πλούσια ιστορία της περιοχής μας μέσα από την αρχαιολογική σκαπάνη. Τους συγχάρηκα για το έργο τους, τονίζοντας πως ο Δήμος Φαρσάλων στέκεται στο πλευρό τους, προσφέροντας κάθε δυνατή βοήθεια».

Στη συνάντηση συμμετείχε και η ειδική συνεργάτιδα του Δημάρχου Φαρσάλων, Πολιτισμολόγος κ. Άννα Φλωρά. Η Καναδική αρχαιολογική αποστολή θα εργαστεί στα Φάρσαλα για πέντε εβδομάδες.


Πηγή: Μ. Γκουσιάρη, ErtNews

Δεν υπάρχουν σχόλια