Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Συνελήφθη 72χρονος αρχαιοκάπηλος στην Αμφίπολη - Τι βρέθηκε στην κατοχή του

Υπόθεση αρχαιοκαπηλίας φαίνεται ότι ξεσκέπασαν οι αρχές, καθώς συνέλαβαν 72χρονο, σε περιοχή του δήμου Αμφίπολης στις Σέρρες, με την κατηγορ...

Συνελήφθη 72χρονος αρχαιοκάπηλος στην Αμφίπολη - Τι βρέθηκε στην κατοχή του

Υπόθεση αρχαιοκαπηλίας φαίνεται ότι ξεσκέπασαν οι αρχές, καθώς συνέλαβαν 72χρονο, σε περιοχή του δήμου Αμφίπολης στις Σέρρες, με την κατηγορία της παράνομης κατοχής δύο μαρμάρινων τμημάτων κιόνων.  

Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία, τα παραπάνω αντικείμενα, διαστάσεων 73 και 76 εκατοστών αντίστοιχα, βρέθηκαν στο σπίτι του, ενώ σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση της αρμόδιας Εφορείας Αρχαιοτήτων ανήκουν στη Βυζαντινή - Μεταβυζαντινή περίοδο και εμπίπτουν στις διατάξεις του Νόμου για την Προστασία των Αρχαιοτήτων.

Στο ίδιο σπίτι βρέθηκε κι ένας ανιχνευτής μετάλλων.

Υπενθυμίζεται ότι η Αμφίπολη έχει χαρακτηριστεί ως χώρος με πολύ σημαντικά αρχαιολογικά ευρήματα, ενώ εργασίες δομικής αποκατάστασης πραγματοποιούνται στον μοναδικό μνημείο του Τύμβου Καστά.

Σημειώνεται ότι το σημείο των ευρημάτων έχει συγκεντρώσει μεγάλο ενδιαφέρον από ειδικούς αρχαιολόγους, ωστόσο έχουν παρατηρηθεί και παράνομες ανασκαφές.

Πέρσι, στο σημείο όπου βρίσκονται τα ευρήματα, Αστυνομικοί του Τμήματος Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Αρχαιοτήτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο διερεύνησης πληροφοριών για παράνομες ανασκαφές σε κηρυγμένο αρχαιολογικό χώρο περιοχής των Σερρών, εντόπισαν και συνέλαβαν επ’ αυτοφώρω έναν 68χρονο σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του Νόμου «Για την προστασία των Αρχαιοτήτων και εν γένει της Πολιτιστικής Κληρονομιάς».


Πηγή: Ναυτεμπορική

Δεν υπάρχουν σχόλια