Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Περού: Ανακαλύφθηκαν τάφοι 76 παιδιών- Θυσιάστηκαν την εποχή των Chimú

Αρχαιολόγοι στο Περού εντόπισαν έναν χώρο με τάφους 76 παιδιών, που θυσιάστηκαν. Πιστεύεται ότι ανήκουν στον πολιτισμό Chimú, ο οποίος ανέπτ...

Περού: Ανακαλύφθηκαν τάφοι 76 παιδιών- Θυσιάστηκαν την εποχή των Chimú

Αρχαιολόγοι στο Περού εντόπισαν έναν χώρο με τάφους 76 παιδιών, που θυσιάστηκαν.

Πιστεύεται ότι ανήκουν στον πολιτισμό Chimú, ο οποίος ανέπτυξε την πιο ευημερούσα και ισχυρή παράκτια αυτοκρατορία στην προκολομβιανή Αμερική μεταξύ του 9ου και του 15ου αιώνα.

Τα παιδιά, που θυσιάστηκαν ήταν μεταξύ 6 και 15 ετών και ανακαλύφθηκαν τον Ιούλιο και τον Αύγουστο σε έναν αρχαιολογικό χώρο στην Pampa La Cruz, στην περιοχή Huanchaco, περίπου 9 ώρες από τη Λίμα.

Μέχρι σήμερα, συνολικά 302 παιδιά έχουν ανακαλυφθεί στην περιοχή αυτή.


Εβδομήντα έξι παιδικές ταφές βρέθηκαν πρόσφατα στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων ανασκαφών κοντά στο Huanchaco του Περού. [Credit: Αρχαιολογικό Πρόγραμμα Huanchaco]
Εβδομήντα έξι παιδικές ταφές βρέθηκαν πρόσφατα στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων ανασκαφών κοντά στο Huanchaco του Περού. [Credit: Αρχαιολογικό Πρόγραμμα Huanchaco]

Ο Gabriel Prieto, πρόεδρος του Αρχαιολογικού Προγράμματος Huanchaco που επιβλέπει την ανασκαφή, είπε στο Agencia Andina ότι «χάρη στην Pampa La Cruz γνωρίζουμε ότι οι ανθρωποθυσίες, ειδικά των παιδιών, ήταν ένα δομικό μέρος της θρησκείας των Chimú για να γιορτάσουν και να δοξάσουν το έθνος τους».

Εξήγησε ότι «έξι θυσίες» έχουν καταγραφεί στην ίδια περιοχή μεταξύ 1050 και 1500 μ.Χ ενώ από το 2016 ως το 2019, βρέθηκαν τα λείψανα άλλων 240 παιδιών.

Ο Prieto, είπε ότι σε όλες τις ταφές ακολουθείται το ίδιο μοτίβο: τα σώματα προσανατολίζονται με τα πόδια προς τα ανατολικά και το κεφάλι προς τα δυτικά, με την πλάτη στη θάλασσα.

Η ομάδα διεξάγει περαιτέρω έρευνα για να προσδιορίσει πώς δολοφονήθηκαν αυτά τα παιδιά και αν υπήρχε άλλος λόγος εκτός από το ότι ήταν δώρα στους θεούς των Chimu.

Ο πολιτισμός των Chimú ήταν ένας προκολομβιανός πολιτισμός που αναπτύχθηκε μεταξύ 1000 και 1400 μ.Χ., στις περιοχές της Λίμας και της Τούμπες στο βόρειο Περού. Η αυτοκρατορία θεωρείται ένας από τους πιο ακμάζοντες πρώιμους παράκτιους πολιτισμούς στην Αμερική.

Μέσω κατακτήσεων και πολέμων, ο λαός Chimú κυβέρνησε μια παράκτια λωρίδα γης μήκους 1.000 χιλιομέτρων που εκτείνεται σχεδόν μέχρι τον Ισημερινό στα βόρεια σύνορα με το Περού.

Πολιτική και διοικητική της πρωτεύουσα ήταν η μεγάλη πόλη Τσαν Τσαν, που βρίσκεται στην επαρχία Τρουχίλο. Η περιοχή αποτελούνταν από χιλιάδες κτίρια και έναν λαβύρινθο από δρόμους και σοκάκια.

Η Τσαν Τσαν, στέγαζε σχεδόν 60.000 ανθρώπους στο απόγειό της και ήταν μια από τις μεγαλύτερες πόλεις της Νότιας Αμερικής και η μεγαλύτερη πλίθινη πόλη στον κόσμο.

Η αρχιτεκτονική των Chimú, η προσέγγισή τους στην περιφερειακή κυβέρνηση και η τέχνη τους επηρέασαν επίσης τους πιο διάσημους διαδόχους τους, τους Ίνκας, που τους κατέκτησαν το 1475.


Πηγή: LiFO, με πληροφορίες από  perureports/thearchaeologist/livescience

Δεν υπάρχουν σχόλια