Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Ανακαλύφθηκε ανθρώπινο κρανίο ηλικίας ενός εκατομμυρίου ετών στην Κίνα

Κινέζοι αρχαιολόγοι βρήκαν ένα σχεδόν πλήρες ανθρώπινο κρανίο ηλικίας ενός εκατομμυρίου ετών σε μια τοποθεσία στην επαρχία Χουμπέι. Το κρανί...

Ανακαλύφθηκε ανθρώπινο κρανίο ηλικίας ενός εκατομμυρίου ετών στην Κίνα

Κινέζοι αρχαιολόγοι βρήκαν ένα σχεδόν πλήρες ανθρώπινο κρανίο ηλικίας ενός εκατομμυρίου ετών σε μια τοποθεσία στην επαρχία Χουμπέι.

Το κρανίο που βρέθηκε είναι το πιο πλήρες ανθρώπινο κρανίο που έχει ανασκαφεί στο έδαφος της Ευρασίας, σύμφωνα με την South China Morning Post. 

Το κρανίο που ανακαλύφθηκε πρόσφατα, που ονομάζεται Juncian Man, (Ο άνθρωπος απο τη Γιουνσιάν) πιστεύεται ότι είναι από την Παλαιολιθική, ή Παλαιά Λίθινη Εποχή. Τα δύο πρώτα κρανία στην ίδια τοποθεσία ανακαλύφθηκαν το 1989 και το 1990 και οι επιστήμονες εκτιμούν ότι είναι μεταξύ 800.000 και 1,1 εκατομμυρίου ετών. 


Ανακαλύφθηκε ανθρώπινο κρανίο ηλικίας ενός εκατομμυρίου ετών στην Κίνα

Οι αρχαιολόγοι από το Ινστιτούτο  Αρχαιολογίας στην επαρχία Χουμπέι λένε ότι η ανακάλυψη θα βοηθήσει στην αποκάλυψη της ανθρώπινης εξέλιξης στην Ανατολική Ασία μόλις προσδιοριστεί η ακριβής ηλικία του κρανίου. 

Οι αρχαιολόγοι έχουν επίσης ανακαλύψει απολιθώματα ζώων μεγαλύτερων φυτοφάγων και σαρκοφάγων, καθώς και πέτρινα εργαλεία, τα οποία χρησιμοποιούνταν για το κυνήγι και την κοπή κρέατος. 

«Το κρανίο είναι παρόμοιο με τα προηγούμενα όσον αφορά το περιβάλλον στο οποίο θάφτηκε, τα κατάλοιπα της πανίδας και τα τεχνικά χαρακτηριστικά των λίθινων εργαλείων που χρησιμοποιήθηκαν για την κατασκευή του τάφου, επομένως θα πρέπει να είναι της ίδιας εποχής», είπε ο Xinhui Lu. Chengqiu, επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας. 

Μιλώντας στο CCTV, ο Gao Sing, διευθυντής της τοποθεσίας, λέει ότι οι αρχαιολόγοι έχουν ανακαλύψει πολύ λίγα ανθρώπινα απολιθώματα που είναι παλαιότερα από ένα εκατομμύριο χρόνια. 

«Στην Κίνα και την Ανατολική Ασία, τα μόνα λείψανα παλαιότερα από ένα εκατομμύριο χρόνια έχουν ανασκαφεί στην επαρχία Γιουνάν (ηλικίας 1,7 εκατομμυρίων ετών) και στην επαρχία Σαανσί (μεταξύ 1,6 και 1,2 εκατομμυρίων ετών)», είπε ο Γκάο. 


Πηγή: ErtNews

Δεν υπάρχουν σχόλια