Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Μεξικό: Προπηλάκισαν τουρίστρια που σκαρφάλωσε σε πυραμίδα των Μάγια

Η τουρίστρια θα κληθεί, να πληρώσει πρόστιμο για την παραβίαση της νομοθεσίας που προστατεύει τις αρχαιότητες της χώρας. Θεώρησε «έξυπνο», ν...

Μεξικό: Προπηλάκισαν τουρίστρια που σκαρφάλωσε σε πυραμίδα των Μάγια


Η τουρίστρια θα κληθεί, να πληρώσει πρόστιμο για την παραβίαση της νομοθεσίας που προστατεύει τις αρχαιότητες της χώρας.

Θεώρησε «έξυπνο», να παραβιάσει τους κανόνες που απαγορεύουν το σκαρφάλωμα στις μεγαλοπρεπείς πυραμίδες που δημιούργησε ο πολιτισμός των Μάγια, και βρέθηκε αντιμέτωπη με ένα εξαγριωμένο πλήθος αλλά και με ένα τσουχτερό πρόστιμο.

Ο λόγος για μια τουρίστρια που είχε την ατυχή έμπνευση να πηδήξει το διαχωριστικό γύρω από τη διάσημη πυραμίδα Ελ Καστίγιο (Ναός του Κουκουλκάν) στην αρχαιολογική τοποθεσία Τσίτζεν Ιτζά στο Μεξικό και να σκαρφαλώσει σε αυτήν.


Εξαγρίωσε το πλήθος – Κάποιοι την προπηλάκισαν

Η γυναίκα ανέβηκε τα περίπου 90 σκαλοπάτια του Ναού του Κουκουλκάν, όμως όταν οι κινήσεις της έγιναν αντιληπτές, οι υπόλοιποι επισκέπτες του αρχαιολογικού χώρου, εξαγριώθηκαν και άρχισαν να φωνάζουν, απαιτώντας να συλληφθεί και να οδηγηθεί στη φυλακή, σύμφωνα με δημοσίευμα της El Pais.

Όταν τελικά κατέβηκε από την πυραμίδα, ορισμένα άτομα από το πλήθος, της επιτέθηκαν πετώντας της νερό και τραβώντας της τα μαλλιά, ωστόσο τελικά η γυναίκα μπόρεσε να απομακρυνθεί κακήν κακώς από το σημείο.

Το μεξικανικό Ίδρυμα Ανθρωπολογίας και Ιστορίας εξέδωσε ανακοίνωση μερικές ώρες μετά την κυκλοφορία του βίντεο, διαβεβαιώνοντας ότι το μνημείο δεν έχει υποστεί καμία ζημιά. Η τουρίστρια πάντως, σύμφωνα με την ίδια πηγή, θα κληθεί, να πληρώσει ένα πολύ υψηλό πρόστιμο για την παραβίαση της νομοθεσίας που προστατεύει τις αρχαιότητες της χώρας.

Το Τσιτσέν Ιτζά είναι μια μεγάλη προκολομβιανή αρχαιολογική περιοχή που χτίστηκε από τον πολιτισμό των Μάγια και βρίσκεται στη χερσόνησο Γιουκατάν, στο σημερινό Μεξικό. Πρόκειται για Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, που υποδέχεται εκατομμύρια επισκέπτες κάθε χρόνο. Το 2007, ο Ναός του Κουκουλκάν, ονομάστηκε ένα από τα Νέα Επτά Θαύματα του Κόσμου μετά από παγκόσμια ψηφοφορία.


Πηγή: in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια