Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Ένα ταξίδι στη Γη των Αμαζόνων!

Βιωματικό εκπαιδευτικό εργαστήρι για παιδιά Α’-ΣΤ’ δημοτικού με τίτλο «Ένα ταξίδι στη Γη των Αμαζόνων!» διοργανώνει το Μουσείο Κοτσανά το Σά...

Ένα ταξίδι στη Γη των Αμαζόνων!

Βιωματικό εκπαιδευτικό εργαστήρι για παιδιά Α’-ΣΤ’ δημοτικού με τίτλο «Ένα ταξίδι στη Γη των Αμαζόνων!» διοργανώνει το Μουσείο Κοτσανά το Σάββατο 26 Νοεμβρίου και την Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2022 και ώρα 12:00.

Αρχαίοι Έλληνες και Αμαζόνες: ηρωικές μάχες και αξεπέραστες ιστορίες μυθικές. Οι Αμαζόνες ως σύμβολο συναντούν τις Αμαζόνες ως γυναίκες πραγματικές, που έζησαν και πολέμησαν για χρόνια στη σκιά των Ελλήνων και των Περσών. Αλήθεια, η ιστορία των Αμαζόνων ανήκει μόνο στη σφαίρα του μύθου ή υπάρχουν πιθανές συνδέσεις με το ίδιο το ιστορικό, μακρινό παρελθόν;

Θα αφήσουμε τους ίδιους τους αρχαίους Έλληνες να μας μιλήσουν για αυτόν τον ιδιαίτερο λαό και να εξυμνήσουν τη γυναικεία δύναμη στη μάχη και στον πόλεμο. Σε ένα ταξίδι γνωριμίας με τη γη και τη ζωή των Αμαζόνων, θα διέλθουμε τη Μαύρη Θάλασσα και θα φτάσουμε ως τις στέπες της Σιβηρίας. Θα ανακαλύψουμε τα κρυμμένα μυστικά της χώρας των Σκυθών και θα περιπλανηθούμε στην οροσειρά των Αλτάι για να δούμε πού τελικά βρισκόταν το μυθικό τους βασίλειο. Μαζί μας βρίσκεται ο Ηρακλής, ο οποίος καταφθάνει αποφασισμένος στη Σκυθία να αρπάξει τη ζώνη της μυθικής βασίλισσας Ιππολύτης. Και τώρα η Αμαζονομαχία ξεκινά. Με πολλές ανατροπές και μυστήρια, αναλαμβάνουμε δράση και περιζωνόμαστε τη δύναμη των θρυλικών Αμαζόνων. Ποια ζώνη θα αποδειχθεί πιο ισχυρή; Του Αγαμέμνονα ή της Ιππολύτης; Η ιστορία, ο μύθος και η τεχνική των πανοπλιών συναντιούνται στο σταυροδρόμι του ηρωισμού και εμείς είμαστε έτοιμοι να φτιάξουμε τη δική μας πολεμική προστασία.


Πληροφορίες

Διάρκεια: 60’

Κόστος: 10 ευρώ

Είναι απαραίτητη η έγκαιρη δήλωση συμμετοχής στο τηλέφωνο 211 411 0044 έως και μια ημέρα πριν.

Ώρα προσέλευσης: 15’ πριν από την έναρξη του εκπαιδευτικού εργαστηρίου.

Ανώτατος αριθμός συμμετεχόντων ανά δράση σύμφωνα με τους κανόνες διαφύλαξης της ατομικής και συλλογικής υγείας: 15 άτομα.

Οι δράσεις πραγματοποιούνται στο «Μουσείο Κοτσανά Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας», Πινδάρου 6 και Ακαδημίας, Κολωνάκι, Αθήνα.

Το Μουσείο Κοτσανά Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας, με πρωταρχικό μέλημά του την υγεία και την ασφάλεια των επισκεπτών, τηρεί όλα τα μέτρα υγειονομικής ασφάλειας που υπαγορεύουν οι αρμόδιοι φορείς.


Πηγή: Μουσείο Κοτσανά Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας

Δεν υπάρχουν σχόλια