Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Λέσβος: Δρομολογείται η κατασκευή του δρόμου προς την αρχαία Άντισσα

Στον 5ο χρόνο βρίσκονται οι αρχαιολογικές έρευνες που έφεραν στο φως σπουδαία αρχαιολογικά ευρήματα στην Αρχαία Άντισσα, σε μία από τις πρώτ...

Λέσβος: Δρομολογείται η κατασκευή του δρόμου προς την αρχαία Άντισσα

Στον 5ο χρόνο βρίσκονται οι αρχαιολογικές έρευνες που έφεραν στο φως σπουδαία αρχαιολογικά ευρήματα στην Αρχαία Άντισσα, σε μία από τις πρώτες πέντε πόλεις της αρχαίας Λέσβου.

Σχεδόν ίδιο και το διάστημα των πιέσεων της τοπικής κοινότητας για την κατασκευή δρόμου, που θα οδηγεί στην σπουδαία αυτή αρχαιολογική θέση, με την εύρεση κτισμάτων που αποδεικνύουν την κατοίκηση της περιοχής ανελλιπώς από το τέλος της 2ης χιλιετίας π.Χ μέχρι τα μεταβυζαντινά χρόνια.

Η δημοτική αρχή Δυτικής Λέσβου ανέλαβε την εκπόνηση της σχετικής μελέτης η οποία ολοκληρώθηκε τον Νοέμβριο του 2021 και ένα χρόνο μετά, το Νοέμβριο του 2022 σε συνάντηση του Δημάρχου Δυτικής Λέσβου με την Περιφερειάρχη, συμφωνήθηκε η υπογραφή Προγραμματικής σύμβασης.

Οι αρχαιολογικές έρευνες θα συνεχιστούν και τα επόμενα 6-10 χρόνια αλλά φέτος το καλοκαίρι θα διαμορφωθεί τμήμα της χερσονήσου της Αρχαίας Άντισσα,  που θα είναι επισκέψιμο στο κοινό και το ενδιαφέρον για την επισκεψιμότητα στην περιοχή είναι τεράστιο.

Σήμερα η δημοτική αρχή Δυτικής Λέσβου ενημερώνει ότι ολοκληρώθηκαν οι σχετικές διαδικασίες και η λήψη των απαραίτητων εγκρίσεων, για την υλοποίηση του έργου της κατασκευής του δρόμου «Καλό Λιμάνι-Αρχαία Άντισσα» μήκους 5,1 χλμ. με συνολικό προϋπολογισμό 1.9 εκατ. ευρώ και η υπογραφή της Προγραμματικής Σύμβασης είναι προ των πυλών.


Πηγή: ErtNews

Δεν υπάρχουν σχόλια