Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Εύβοια: Διαρρήκτες «χτύπησαν» το Λαογραφικό Μουσείο της Αγίας Άννας

Κινητοποίηση για τον εντοπισμό των δραστών και των αντικειμένων που εκλάπησαν και έχουν σημαντική ιστορική αξία… Μια πολύ δυσάρεστη έκπληξη ...

Εύβοια: Διαρρήκτες «χτύπησαν» το Λαογραφικό Μουσείο της Αγίας Άννας

Κινητοποίηση για τον εντοπισμό των δραστών και των αντικειμένων που εκλάπησαν και έχουν σημαντική ιστορική αξία…

Μια πολύ δυσάρεστη έκπληξη περίμενε του ανθρώπους του Δήμου Μαντουδίου - Λίμνης - Αγίας Άννας το πρωί της Τρίτης (10/1).

Πηγαίνοντας να ανοίξουν το Λαογραφικό Μουσείο της Αγίας Άννας «Δημήτριος Σέττας», διαπίστωσαν ότι «ποντικοί» το είχαν διαρρήξει και είχαν αφαιρέσει από μέσα, αντικείμενα με πολύ μεγάλη ιστορική και συναισθηματική αξία!

Όπως ενημέρωσε ο ίδιος ο Δήμαρχος Γιώργος Τσαπουρνιώτης, για το ασυνήθιστο συμβάν έχει ενημερωθεί η Ελληνική Αστυνομία και θα γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

«…Με μεγάλη λύπη ανακοινώνουμε στους Δημότες μας πως την νύχτα έγινε κλοπή στο Λαογραφικό Μουσείο της Αγίας Άννας "Δημήτριος Σέττας". Εκλάπησαν πολύ σημαντικά αντικείμενα πολύ μεγάλης ιστορικής, πολιτιστικής και συναισθηματικής αξίας!!! Έχει ειδοποιηθεί η Ελληνική Αστυνομία καθώς και όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες», ήταν τα πρώτα λόγια του κ. Τσαπουρνιώτη.


Εύβοια: Διαρρήκτες «χτύπησαν» το Λαογραφικό Μουσείο της Αγίας Άννας



«Είναι σαν να έκλεψαν τα σωθικά μας»

«Είναι σαν να έκλεψαν τα σωθικά μας, την ιστορία του τόπου μας» δήλωσε στο in, ο Δήμαρχος Μαντουβίου – Λίμνης – Αγίας Άννας, Γιώργος Τσαπουρνιώτης με αφορμή την κλοπή που σημειώθηκε στο λαογραφικό μουσείο του Δήμου.

Μάλιστα προέβη και στην εκτίμηση πως τα κειμήλια που εκλάπησαν ήταν συγκεκριμένα, γεγονός που τον οδηγεί σε σκέψεις: «Πήραν συγκεκριμένα πράγματα που με κάνουν να θεωρώ πως ήταν στοχευμένη κλοπή. Δυο σπαθιά που χρονολογούνται πριν την τουρκοκρατία, ένα όπλο και μετάλλια. Δεν έχω εκτίμηση της αξίας τους σε χρήματα, καθώς αποτελούν ιστορικά κειμήλια».

Σε ερώτηση μας αν το μουσείο είχε σύστημα προστασίας με βιντεοκάμερες ο Δήμαρχος μας απάντησε: «Το μουσείο μας είναι ένα ζωντανό κύτταρο του τόπου, με μεγάλη επισκεψιμότητα. Δεν είχαμε κάμερες ασφαλείας. Πλέον όμως θα βάλουμε. Όλη η τοπική κοινωνία είναι ανάστατη και πολύ πικραμένη με αυτό που συνέβη.

«Έχει ειδοποιηθεί η Ελληνική Αστυνομία καθώς και όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες».


Πηγή: Lamia Report, in.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια