Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Ολλανδία: Βρέθηκε χάρτης των Ναζί που δείχνει χαμένο θησαυρό

Το πολύτιμο φορτίο φέρεται να θάφτηκε στις ρίζες μιας λεύκας σε βάθος 70 με 80 εκατοστά, λίγο έξω από το χωριό Όμερεν. Αυτός ο παλιός χάρτης...

Ολλανδία: Βρέθηκε χάρτης των Ναζί που δείχνει χαμένο θησαυρό

Το πολύτιμο φορτίο φέρεται να θάφτηκε στις ρίζες μιας λεύκας σε βάθος 70 με 80 εκατοστά, λίγο έξω από το χωριό Όμερεν.

Αυτός ο παλιός χάρτης των Ναζί ίσως να κρύβει ένα μεγάλο μυστικό. Λέγεται πως δείχνει το σημείο όπου Γερμανοί στρατιώτες έκρυψαν έναν θησαυρό αξίας πολλών εκατομμυρίων ευρώ, στην διάρκεια του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου.

Τώρα, αυτός ο χάρτης δίνεται στην δημοσιότητα από το Εθνικό Αρχείο της Ολλανδίας, ξυπνώντας την φαντασία των απανταχού κυνηγών χαμένων θησαυρών.


Ολλανδία: Βρέθηκε χάρτης των Ναζί που δείχνει χαμένο θησαυρό

Ο χάρτης δείχνει καθαρά την περιοχή γύρω από το Αμερονγκεν, το Ελστ, το Έκ, το Όμερεν και το Λίντεν, με έναν κόκκινο σταυρό να δείχνει που είναι θαμμένος ο θησαυρός. Σύμφωνα με τα έγγραφα, περιέχει βραχιόλια, ρολόγια, μενταγιόν, κολιέ, ασημένια νομίσματα, πολύτιμους λίθους, ρουμπίνια, διαμάντια. Πολλά.

Όπως αναφέρει ο Guardian, ο θησαυρός, τέσσερις θήκες πυρομαχικών φορτωμένες με νομίσματα, ρολόγια, κοσμήματα, διαμάντια και άλλους πολύτιμους λίθους, πιστεύεται ότι άξιζε τουλάχιστον 2 ή 3 εκατομμύρια ολλανδικά φιορίνι το 1945. Δηλαδή περίπου 18 εκατομμύρια ευρώ σε σημερινά χρήματα.

Αν και η ύπαρξη του θησαυρού δεν επιβεβαιώνεται, αυτό δεν έχει σταματήσει τους κυνηγούς χαμένων θησαυρών να πάρουν τα σύνεργα τους και να τρέξουν στην περιοχή.


Πηγή: in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια