Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Αμβρακία· Πόλις Ἑλληνίς: Νεότερα στοιχεία από την πρόσφατη αρχαιολογική έρευνα

Ο Σύλλογος Αρχαιολόγων Ελλάδος "ΗΩΣ" συνεχίζει την νέα σειρά ομιλιών, με την παρουσίαση της Δρ. Βαρβάρα Ν. Παπαδοπούλου, Προϊσταμέ...

Αμβρακία· Πόλις Ἑλληνίς: Νεότερα στοιχεία από την πρόσφατη αρχαιολογική έρευνα

Ο Σύλλογος Αρχαιολόγων Ελλάδος "ΗΩΣ" συνεχίζει την νέα σειρά ομιλιών, με την παρουσίαση της Δρ. Βαρβάρα Ν. Παπαδοπούλου, Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Άρτας, Αναπλ. Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων με θέμα:

«Αμβρακία· Πόλις Ἑλληνίς Νεότερα στοιχεία από την πρόσφατη αρχαιολογική έρευνα»

την Δευτέρα, 20/02/2023 και ώρα 19:00.

Οι ανασκαφικές εργασίες στη σημερινή πόλη της Άρτας, που ξεκίνησαν στις αρχές του περασμένου αιώνα και συνεχίστηκαν εντατικά με αφορμή την αυξημένη οικοδομική δραστηριότητα κατά τις τελευταίες δεκαετίες, έφεραν στο φως μια ἑλληνίδα πόλιν, την Αμβρακία. Κτισμένη στους πρόποδες της Περάνθης και δίπλα στις όχθες του ποταμού Αράχθου, η Αμβρακία αναπτύχθηκε και εξελίχθηκε σε μία από τις σημαντικές πόλεις – κράτη κατά την αρχαιότητα.

Στην ομιλία αυτή θα γίνει μία σύντομη αναφορά στα μέχρι σήμερα γνωστά για την αρχαία αυτή πόλη, κυρίως όμως θα γίνει λόγος στα νεότερα ευρήματα που ήρθαν στο φως από τις πρόσφατες έρευνες. Πρόκειται για σημαντικά ευρήματα που προσφέρουν νέα στοιχεία για την πολεοδομική οργάνωση και φωτίζουν πτυχές της καθημερινής ζωής των κατοίκων της αρχαίας πόλης.


Μέσω πλατφόρμας Zoom:

Zoom Meeting: https://us06web.zoom.us/j/86208456996?pwd=SmRJR2JxeHh1by9HNE1jL3kvT3NJZz09


Πηγή: Σύλλογος Αρχαιολόγων Ελλάδος "ΗΩΣ"

Δεν υπάρχουν σχόλια