Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Ιαπωνία: Λύθηκε το μυστήριο της ιερής μουμιοποιημένης γοργόνας

Μια μουμιοποιημένη γοργόνα λατρεύεται στην Ιαπωνία εδώ και αιώνες, γιατί οι ντόπιοι πιστεύουν ότι έχει θεραπευτικές δυνάμεις. Ωστόσο, μετά α...

Ιαπωνία: Λύθηκε το μυστήριο της ιερής μουμιοποιημένης γοργόνας

Μια μουμιοποιημένη γοργόνα λατρεύεται στην Ιαπωνία εδώ και αιώνες, γιατί οι ντόπιοι πιστεύουν ότι έχει θεραπευτικές δυνάμεις. Ωστόσο, μετά από προσεκτικότερη έρευνα ανακαλύφθηκε ότι το αντικείμενο δεν ήταν τόσο μυστηριώδες όσο φαινόταν επειδή ήταν απλώς τεχνητό.

Στην Ιαπωνία, υπάρχει ένας θρύλος ότι η 300χρονη μουμιοποιημένη γοργόνα θα χαρίζει αθανασία σε όποιον τρώει τη σάρκα της. Το μυστηριώδες αντικείμενο εκτίθεται εδώ και τέσσερις δεκαετίες στον ναό Enjuin στο Asakuchi.

Το πλάσμα των 30 εκατοστών φέρεται να πιάστηκε στον Ειρηνικό Ωκεανό, στα ανοιχτά του ιαπωνικού νησιού Shikoku μεταξύ 1736 και 1741.

Το πλάσμα έχει δύο χέρια που φτάνουν προς το πρόσωπό του. Τα μαλλιά είναι ακόμα ορατά στο κεφάλι του και έχει υπολείμματα από αιχμηρά, μυτερά δόντια στο στόμα του. Αλλά το σώμα του δίνει τη θέση του σε μια ουρά που μοιάζει με ψάρι.


Το κάτω μισό του σώματος της «γοργόνας» που μοιάζει με ψάρι δίνει τη θέση του σε μια παράξενη ουρά.
Το κάτω μισό του σώματος της «γοργόνας» που μοιάζει με ψάρι δίνει τη θέση του σε μια παράξενη ουρά.

Οι επιστήμονες έχουν μπερδευτεί με το εύρημα εδώ και χρόνια.

Ο αρχιερέας Kozen Kuida δήλωσε στην ιαπωνική εφημερίδα The Asahi Shimbun ότι το λάτρευαν ακόμη και με την ελπίδα ότι θα βοηθούσε στην «ανακούφιση της πανδημίας του κορωνοϊού».

Πέρυσι, ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Επιστήμης και Τεχνών Kurashiki πήραν τη μούμια για εξετάσεις και αξονικές τομογραφίες σε μια προσπάθεια να αποκαλύψουν τα μυστικά της.

Υπέβαλαν τη «γοργόνα» σε δοκιμές για να προσδιορίσουν αν είναι οργανικό πλάσμα ή όχι. Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι το πλάσμα είναι εντελώς τεχνητό – φτιαγμένο στα τέλη του 1800. Δεν έχει σκελετό καθώς το σώμα του είναι κατασκευασμένο από χαρτί, ύφασμα και βαμβάκι.

Η χρονολόγηση με ραδιενεργό άνθρακα έδειξε επίσης ότι η μούμια χρονολογείται από τα τέλη του 1800, κάτι που ταιριάζει με τις αρχικές εκτιμήσεις της ομάδας για το χρόνο κατασκευής της.

Το κάτω μέρος του σώματος ήταν πράγματι από την ουρά ενός ψαριού, σύμφωνα με τους επιστήμονες, αλλά εκτιμούν ότι προστέθηκε μόνο αργότερα. Το κεφάλι του ήταν από θηλαστικό, και το σαγόνι και τα δόντια του ήταν επίσης από ψάρια.

Ο Hiroshi Kinoshita, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Okayama Folklore Society, αντιλήφθηκε την ύπαρξή του αφού είδε μια φωτογραφία του παράξενου πλάσματος σε μια μυθική εγκυκλοπαίδεια. Παραμένει ακόμα μυστήριο πώς η μούμια της γοργόνας κατέληξε μέσα στο ναό Okaya.


Πηγή: ArkeoNews

Δεν υπάρχουν σχόλια