Χρονολογείται στο 480 π.Χ. Την Περσεφόνη απεικονίζουν, ως φαίνεται, τα περισσότερα πήλινα κεφάλια που χρησιμοποιήθηκαν στην αινιγματική ταφι...
Χρονολογείται στο 480 π.Χ.
Την Περσεφόνη απεικονίζουν, ως φαίνεται, τα περισσότερα πήλινα κεφάλια που χρησιμοποιήθηκαν στην αινιγματική ταφική τελετή της συζύγου του Αλέξανδρου Α΄ (496-455 π.Χ.) η οποία πέθανε τον καιρό των Περσικών πολέμων.
Έργο ενός ντόπιου τεχνίτη, παρά τις επιδράσεις της ανατολικής Ιωνίας, αυτό το πρόσωπο της Κόρης είναι ίσως η πιο χαρακτηριστική μορφή των Αιγών, της βασιλικής καθέδρας των Μακεδόνων στα χρόνια που πρωτοεμφανίστηκαν στο προσκήνιο της ιστορίας.
Επισκεφθείτε το νέο μουσείο που μόλις άνοιξε τις πύλες του και στεγάζει θησαυρούς του μακεδονικού #πολιτισμού. Το κεντρικό μουσειακό κτήριο που σχεδιάστηκε για να γίνει η νοηματική πύλη εισόδου στον αρχαιολογικό χώρο και στην ιστορία των Αιγών, στην ιστορία και τον πολιτισμό των Μακεδόνων, αλλά και στην ελληνιστική Οικουμένη, εφόσον εδώ θα φιλοξενηθεί η φυσική έδρα του ψηφιακού μουσείου «Μέγας Αλέξανδρος, από τις Αιγές στην Οικουμένη».
Ωράριο Λειτουργίας καθημερινά: 09:00 -17:00 , Τρίτη κλειστό
(Μουσείο Βασιλικών Τάφων Αιγών, Νέο Μουσείο Αιγών, Αρχαίο Θέατρο)
1η Νοεμβρίου - 31η Μαρτίου: γενική είσοδος 8 ευρώ.
1η Απριλίου - 31η Οκτωβρίου: κανονικό εισιτήριο 15 ευρώ, μειωμένο εισιτήριο 8 ευρώ.
Πληροφορίες: 23310 92580
Πηγή: ΥΠΠΟΑ
Δεν υπάρχουν σχόλια