Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Για αερόμπικ στο Λούβρο

Με αφορμή τους Ολυμπιακούς Αγώνες που φιλοξενεί φέτος το Παρίσι, το Μουσείο του Λούβρου δίνει την ευκαιρία στο κοινό να κάνει μαθήματα γυμνα...

Με αφορμή τους Ολυμπιακούς Αγώνες που φιλοξενεί φέτος το Παρίσι, το Μουσείο του Λούβρου δίνει την ευκαιρία στο κοινό να κάνει μαθήματα γυμναστικής στους χώρους του. Μετά το βίντεο κλιπ της Μπιγιονσέ και τις φωτογραφίσεις μόδας, το γαλλικό μουσείο δεν διστάζει να ανεβάσει και άλλο τους σφυγμούς των επισκεπτών. [Credit: REUTERS / STEPHANIE LECOCQ].
Με αφορμή τους Ολυμπιακούς Αγώνες που φιλοξενεί φέτος το Παρίσι, το Μουσείο του Λούβρου δίνει την ευκαιρία στο κοινό να κάνει μαθήματα γυμναστικής στους χώρους του. Μετά το βίντεο κλιπ της Μπιγιονσέ και τις φωτογραφίσεις μόδας, το γαλλικό μουσείο δεν διστάζει να ανεβάσει και άλλο τους σφυγμούς των επισκεπτών. [Credit: REUTERS / STEPHANIE LECOCQ]


Το πρόγραμμα ονομάζεται «Τρέξτε στο Λούβρο» και καλεί το κοινό του διάσημου εθνικού μουσείου της Γαλλίας να κάνει ακριβώς αυτό: να δηλώσει συμμετοχή σε συνεδρίες γιόγκα και χορού στο πλαίσιο της έκθεσης «Ολυμπισμός: Μοντέρνα επινόηση, Αρχαία κληρονομιά».

Το ντεμπούτο της συγκεκριμένης προσωρινής πρωτοβουλίας γίνεται ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων που ξεκινούν στα τέλη Ιουλίου, και αποτελεί μια συνεργασία με τον χορευτή Μεντί Κερκούς και την εταιρεία δημιουργικής χορογραφίας, EMKA Dance Project. Μια ομάδα επτά επαγγελματιών της κίνησης θα καθοδηγούν συνεδρίες ντίσκο, χορού, γιόγκα και αεροβικής γυμναστικής που θα πραγματοποιούνται νωρίς το πρωί πριν ανοίξει το μουσείο για τους επισκέπτες. Οι συνεδρίες πραγματοποιούνται στην πτέρυγα Ρισελιέ του Λούβρου, γεμάτη αρχαιότητες της Μεσοποταμίας και στην πτέρυγα Sully, που φιλοξενεί την Αφροδίτη της Μήλου και έργα της αρχαίας ελληνικής και αιγυπτιακής τέχνης.


Ασκήσεις γιόγκα υπό το άγρυπνο βλέμμα των αγαλμάτων.
Ασκήσεις γιόγκα υπό το άγρυπνο βλέμμα των αγαλμάτων.

Οσοι αγοράζουν εισιτήρια για τις συνεδρίες γυμναστικής έχουν δωρεάν το προνόμιο επανεισόδου στο Λούβρο για την έκθεση του «Ολυμπισμού» και σε άλλες αίθουσες επίσης. Αν και το πρόγραμμα γυμναστικής ολοκληρώνεται τον Μάιο, η έκθεση θα είναι ανοιχτή μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου και περιγράφει λεπτομερώς την αναβίωση των Ολυμπιακών Αγώνων του 19ου αιώνα στην Αθήνα και τις επιρροές από τις αρχαίες καταβολές του θεσμού, ενώ υπερηφανεύεται για την επίδειξη του «Bréal’s Cup» – του ασημένιου κυπέλλου, γαλλικού σχεδιασμού, που απονεμήθηκε στον Σπύρο Λούη, νικητή των πρώτων σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων στον Μαραθώνιο του 1896.


Πηγή: Καθημερινή

Δεν υπάρχουν σχόλια