Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Στην τελική ευθεία η λειτουργία του Μουσείου Μαλεβιζίου

Πήλινο ειδώλιο από το Γάζι. 1300-1100 π.Χ. Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου. Υπογράφηκε από τη γενική γραμματέα του υπουργείου Πολιτισμο...


Πήλινο ειδώλιο από το Γάζι. 1300-1100 π.Χ.
Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου.

Υπογράφηκε από τη γενική γραμματέα του υπουργείου Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, η προγραμματική σύμβαση για την ολοκλήρωση και λειτουργία του Μουσείου του δήμου Μαλεβιζίου, στο οποίο θα εκτεθεί η σπουδαία αρχαιολογική συλλογή του αειμνήστου, Νίκου Μεταξά.


Πρόκειται για μια σπανιότατη συλλογή, προϊόν 40χρονης συλλεκτικής προσπάθειας του Νίκου και της Θεανώς Μεταξά, η οποία περιλαμβάνει 2229 αρχαία αντικείμενα, που χρονολογούνται από την τέταρτη χιλιετία προ Χριστού, μέχρι τον τρίτο αιώνα μετά Χριστού, με αποτέλεσμα να θεωρείται ως μια από τις σημαντικότερες ιδιωτικές αρχαιολογικές συλλογές παγκοσμίως.
Στο θεματολόγιο της Συλλογής Μεταξά περιλαμβάνονται αντικείμενα από όλες σχεδόν τις μορφές της αρχαίας κρητικής τέχνης, με πολύ σημαντικά υποσύνολα κεραμικής, πηλοπλαστικής, λιθοτεχνίας, χαλκουργίας, γλυπτικής, και μικροτεχνίας. Ιδιαίτερα σημαντική είναι η μεγάλη συλλογή των 860 σφραγιδολίθων, με την οποία παρακολουθείται πλήρως η εξέλιξη της Μινωικής σφραγιδογλυφίας.

Πηγή: ert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια