Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Επέστρεψαν σπίτι τους 22 κλεμμένα αρχαία

Σπάνια κεραμικά ανήκουν στις αρχαιότητες που κατασχέθηκαν και είχαν κλαπεί από το μουσείο Καντάρα Ανακτήθηκαν ορισμένα από τα λεηλατημέν...

Σπάνια κεραμικά ανήκουν στις αρχαιότητες
που κατασχέθηκαν και είχαν κλαπεί από το μουσείο Καντάρα
Ανακτήθηκαν ορισμένα από τα λεηλατημένα από το Μουσείο Καντάρα της Αιγύπτου αρχαία αντικείμενα. 'Oπως επιβεβαιώνει και επίσημα επιτροπή, η οποία σχηματίστηκε από το υπουργείο Επικρατείας για τις Αρχαιότητες, 22 από τις αρχαιότητες που κατασχέθηκαν αυτή την εβδομάδα είναι αυτές που είχαν κλαπεί από το Μουσείο της Ανατολικής Καντάρα (στην πόλη Ισμαηλία, στη Διώρυγα του Σουέζ) στις 28 Ιανουαρίου του 2011.



Σύμφωνα με τον επικεφαλής του Ανωτάτου Συμβουλίου Αρχαιοτήτων της Αιγύπτου Ζαχί Χαουάς, τα αρχαία εξετάστηκαν προσεχτικά και συγκρίθηκαν με εκείνα που απαριθμούνται στην "κόκκινη λίστα", η οποία περιλαμβάνει όλα τα πολιτιστικά αγαθά που βρίσκονται σε κίνδυνο.


Για τη λίστα ενημερώνεται η Ιντερπόλ και διανέμεται διεθνώς. Ο κ. Χαουάς ανέφερε πως πρόκειται για σπάνια κεραμικά τα οποία χρονολογούνται πίσω στην εποχή των Υξώς αλλά και για πέντε χάλκινα νομίσματα από την εποχή των Πτολεμαίων.




Πηγή: Εφημερίδα "Έθνος"

Δεν υπάρχουν σχόλια