Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Με ομόφωνη έγκριση του ΠΣ Προς υπογραφή η σύμβαση για το νέο Μουσείο της Σπάρτης

Την έναρξη των διαδικασιών για την κατασκευή του νέου Μουσείου Σπάρτης σηματοδότησε η απόφαση του ΠΣ της περασμένης Δευτέρας να εγκρίνει τ...



Την έναρξη των διαδικασιών για την κατασκευή του νέου Μουσείου Σπάρτης σηματοδότησε η απόφαση του ΠΣ της περασμένης Δευτέρας να εγκρίνει την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης για την υλοποίηση του.



Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης στην εισήγηση του, επισημαίνοντας τις ελλείψεις που αφορούν στην απουσία φακέλου και στη μη κατάθεση προμελέτης, υπενθύμισε τις ενέργειες στις οποίες ο ίδιος είχε προβεί ως υφυπουργός Πολιτισμού, ενώ κατηγόρησε τις μετέπειτα ηγεσίες του αρμόδιου υπουργείου για αδράνεια πάνω στο θέμα του μουσείου.


Όσον αφορά στο κτίριο του ΧΥΜΟΦΙΞ που βρίσκεται εντός του οικοπέδου που προβλέπεται να κατασκευαστεί το νέο μουσείο, ο περιφερειάρχης δήλωσε Στην έγκριση υπογραφής της προγραμματικής σύμβασης για τη δημιουργία του νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Σπάρτης, προέβη το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου, ύστερα από ομόφωνη απόφαση που έλαβαν τα μέλη τουπως «αποτελεί δουλεία, καθώς έχει χαρακτηριστεί διατηρητέο και συνεπώς προβληματικό οικονομικά και αρχιτεκτονικά».


Στη συνεδρίαση συμμετείχαν και φορείς της Λακωνίας, οι οποίοι χαιρέτισαν με ικανοποίηση τη στάση και τις ενέργειες του Περιφερειακού Συμβουλίου, υπογραμμίζοντας την εμπιστοσύνη τους στην αιρετή περιφέρεια, ενώ από την πλευρά της η αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας κ. Ντία Τζανετέα, τόνισε ότι «η ανθρωπότητα απαιτεί το ιστορικό και πολιτιστικό απόθεμα της σπουδαίας αυτής πόλης να εκτεθεί στο κοινό».


Ο κ. Τατούλης επεσήμανε ότι είναι αναγκαίο να επιδειχθεί μεγάλη σοβαρότητα και δημιουργικότητα από όλους, κατά τη διαχείριση του ζητήματος αυτού, υπογραμμίζοντας ότι «κατ’ αυτό τον τρόπο θα υπογραφεί η προγραμματική σύμβαση, θα συγκροτηθεί ο φάκελος, θα δρομολογηθεί το κτιριολογικό πρόβλημα και θα συγκροτηθεί η προμελέτη». Τόνισε δε, πως για όλα τα έργα πολιτισμού στην περιφέρεια Πελοποννήσου έχει εξασφαλιστεί υπερδέσμευση πόρων.


Ο περιφερειάρχης υπενθύμισε, τέλος, την έγκριση που έλαβε το λιμάνι του Γυθείου από το Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων και τις τάχιστες διαδικασίες που ακολουθούνται για την ένταξή του στο ΕΣΠΑ, με σκοπό να αποκτήσει εμπορικό και τουριστικό χαρακτήρα. Ιδιαίτερα, σημείωσε την πρόθεσή του να καταστεί το λιμάνι του Γυθείου το πρώτο λιμάνι που θα δέχεται κρουαζιερόπλοια, με ευεργετική επίδραση στον τουρισμό της περιοχής, αλλά και της Πελοποννήσου συνολικά.






Πηγή: "Λακωνικός Τύπος"

Δεν υπάρχουν σχόλια