Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Κατοικία 1200 ετών ανακαλύφθηκε στη ΝΔ Τουρκία

Μια κατοικία ήρθε στο φως στην αρχαία πόλη Λαγίνα, κοντά στην σημερινή πόλη Yatagan της ΝΔ Τουρκίας στην περιοχή των Μούγλων.


Μια κατοικία ήρθε στο φως στην αρχαία πόλη Λαγίνα, κοντά στην σημερινή πόλη Yatagan της ΝΔ Τουρκίας στην περιοχή των Μούγλων.


Ο καθηγητής Ahmet Tirpan, επικεφαλής των ανασκαφών στην περιοχή, ανέφερε «…ανακαλύψαμε μια κατοικία 1.200 χρόνων περίπου. Σύμφωνα με τις ελληνικές επιγραφές στους τοίχους του, η κατοικία ανήκε σε έναν υψηλόβαθμο ιερέα που ονομαζόταν “ΜΕΝΕΣΤΕΣ”».

Το Πρόπυλον
O καθηγητής σημείωσε την παρουσία 40 φοιτητών, 13 εργατών και 7 τεχνικών που συμμετείχαν στις φετινές ανασκαφές, προσθέτοντας ότι «… φέτος, 4 Γερμανοί αρχιτέκτονες θα μας υποστηρίξουν. Πραγματοποιούμε ανασκαφές γύρω από τον ναό. Υπάρχουν περίπου 20 μαγαζιά γύρω από αυτόν και τα ανασκάπτουμε ένα-ένα».


Ο ναός της Εκάτης














Η αρχαία πόλη της Λαγίνας χρονολογείται από την εποχή των Κάρων και έγινε ευρύτερα γνωστή για τον ναό της Εκάτης. Η ζωφόρος του ναού εκτίθεται στο αρχαιολογικό μουσείο Κωνσταντινούπολης. Τέσσερα διαφορετικά θέματα παρουσιάζονται σε αυτή: πρόκειται για σκηνές από την ζωή του Δία, μια μάχη από την Τιτανομαχία, μια συγκέντρωση Κάριων θεών και μια σκηνή μάχης Αμαζόνων. Η Λαγίνα ήταν το εξέχων θρησκευτικό κέντρο της εποχής της υπό την ηγεμονία των Σελευκιδών.  

Πηγή εικόνων: The Archaeology News Network, Fotografcilar

Δεν υπάρχουν σχόλια