Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Αρχαιοκαπηλία υπόθεση αυστηρώς... οικογενειακή

Ο λόγος για έναν 54χρονο Έλληνα και τη 18χρονη κόρη του, εναντίον των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του Νόμου «Για την προστα...


Ο λόγος για έναν 54χρονο Έλληνα και τη 18χρονη κόρη του, εναντίον των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του Νόμου «Για την προστασία των Αρχαιοτήτων και εν γένει της Πολιτιστικής Κληρονομιάς» και του Νόμου «περί Όπλων»και θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σερρών.

Ειδικότερα, οι διωκτικές αρχές, σε σχετική ανακοίνωσή τους, έκαναν λόγο για «μέλη οικογένειας αρχαιοκάπηλων» που συνελήφθησαν την Παρασκευή, με βάση στοιχεία για λαθρανασκαφές και κατοχή αρχαίων αντικειμένων, που συνέλλεξαν αστυνομικοί του Τμήματος Αρχαιοκαπηλίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.
Η αστυνομική επιχείρηση για τη σύλληψη πατέρα και κόρης πραγματοποιήθηκε διαδοχικά σε δύο χωριά του Νομού Σερρών, με τη συνδρομή αστυνομικών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Σερρών.
Αναλυτικότερα, στην ανακοίνωση της αστυνομίας επισημαίνεται ότι κατά την αιφνιδιαστική έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία και το αυτοκίνητο των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
"-Δεκατρία πολεμικά φυσίγγια και
-Τρία τετράδια με ιδιόχειρες σημειώσεις και χάρτες για τοποθεσίες (σπήλαια, νεκροταφεία και άλλα σημεία), όπου βρίσκονται θησαυροί και αρχαιότητες."
Επίσης σε έρευνα, που διενερργήθηκε σε ποιμνιοστάσιο-αποθήκη που διατηρούσε ο 54χρονος σε άλλο χωριό, σύμφωνα με την αστυνομία:
α. Εντοπίσθηκαν:
"-Μία οπλισμένη κυνηγετική καραμπίνα,
-Ένα οπλισμένο πολεμικό τυφέκιο
-Εκατόν σαράντα εννιά (149) φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων."
β.Βρέθηκαν αντικείμενα που σύμφωνα με γνωμάτευση αρμόδιας αρχαιολόγου, εμπίπτουν στις προστατευτικές διατάξεις Νόμου «Για την προστασία των Αρχαιοτήτων και εν γένει της Πολιτιστικής Κληρονομιάς» και συγκεκριμένα:
"-Ένα υφαντικό βάρος (αγνύθα)
-Μία λαβή πήλινου αγγείου
-Ένα όστρακο πήλινου αγγείου
-Ένα χάλκινο νόμισμα Μακεδονίας και
-Ένα νόμισμα Ρωμαϊκών Χρόνων."
Πηγή: DirectNews

Δεν υπάρχουν σχόλια