Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Στη φυλακή δύο άνδρες για τον χρυσό θησαυρό

Τον δρόμο για τη φυλακή πήραν μετά τις απολογίες τους στην ανακρίτρια οι δύο άνδρες που συνελήφθησαν την περασμένη εβδομάδα για τη μεγάλη υ...


Τον δρόμο για τη φυλακή πήραν μετά τις απολογίες τους στην ανακρίτρια οι δύο άνδρες που συνελήφθησαν την περασμένη εβδομάδα για τη μεγάλη υπόθεση αρχαιοκαπηλίας με τους ανεκτίμητης αξίας χρυσούς θησαυρούς της αρχαίας Μακεδονίας, που χρονολογούνται στον 6ο π.Χ. αιώνα.



Οι κατηγορούμενοι, ηλικίας 45 και 50 ετών, ισχυρίστηκαν πως τα αρχαία αντικείμενα κατείχε τρίτο άτομο που διαφεύγει της σύλληψης, ο οποίος αναζητούσε υποψήφιο αγοραστή για να τα πουλήσει έναντι του ποσού των 10 εκατομμυρίων ευρώ. Οπως είπαν, οι ίδιοι απλώς συνόδευαν τον θησαυρό -ο πρώτος ως οδηγός και ο δεύτερος ως ασφάλεια- στο σημείο του προκαθορισμένου ραντεβού, έξω από τη Γερακαρού της Θεσσαλονίκης, με τους υποψήφιους αγοραστές, που -όπως αποδείχτηκε- ήταν αστυνομικοί της Δίωξης Αρχαιοκαπήλων.
Σύμφωνα με τα όσα ισχυρίστηκαν, μάλιστα, οι ίδιοι θα εισέπρατταν ως αμοιβή το ποσό των 2.000 ευρώ. Δεν έπεισαν όμως τον εισαγγελέα και την ανακρίτρια, οι οποίοι τους έκριναν ως προσωρινά κρατούμενους. Οι δύο άνδρες κατηγορούνται, μεταξύ άλλων, για τα αδικήματα της υπεξαίρεσης αρχαίων μνημείων με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου 1608 περί καταχραστών του Δημοσίου και της παράνομης ανασκαφής.
Στο μεταξύ, παρουσιάστηκε στις διωκτικές αρχές ο ιδιοκτήτης του ΙΧ αυτοκινήτου που χρησιμοποίησαν οι συλληφθέντες για να μεταφερθούν στο σημείο του ραντεβού. Σύμφωνα με την προανακριτική του κατάθεση, δεν έχει καμία εμπλοκή στην υπόθεση αρχαιοκαπηλίας.


Πηγή: Εφημερίδα "Έθνος"

Δεν υπάρχουν σχόλια