Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Τρίπολη: Ανάδειξη της Ακρόπολης της αρχαίας Ασίνης

Με το ποσό των 700.000 ευρώ εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ το έργο τηςανάδειξης της Ακρόπολης της αρχαίας Ασίνης και η αναμόρφωση του αρχαιολογικού χώρ...


Με το ποσό των 700.000 ευρώ εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ το έργο τηςανάδειξης της Ακρόπολης της αρχαίας Ασίνης και η αναμόρφωση του αρχαιολογικού χώρου Καστράκι, στην Αργολίδα.


Το έργο αφορά σε επεμβάσεις στον αρχαιολογικό χώρο συνολικής έκτασης 35.000 τ.μ., με διαμόρφωση υπάρχοντος κτιρίου για λειτουργία νέου πωλητήριου - φυλακίου, εμβαδού 20 τ.μ.
Επίσης, θα πραγματοποιηθούν εργασίες αποκατάστασης κτιρίου που θα λειτουργήσει ως εκθεσιακός χώρος, με φωτογραφική έκθεση και ψηφιακή ενημέρωση εμβαδού 50 τ.μ. και διαμόρφωση πορείας περιήγησης, συνολικού μήκους 900 μέτρων.
Η αρχαία ακρόπολη της Ασίνης υψώνεται στην κορυφή απόκρημνου λόφου στην άκρη της θάλασσας, περίπου ένα χλμ πριν από το Τολό. Με έντονη ζωή από τα πρώτα χρόνια της Εποχής του Χαλκού -όπως έδειξαν τα ευρήματα των ανασκαφών- έφτασε σε ακμή στα Μυκηναϊκά, Πρωτογεωμετρικά και Γεωμετρικά Χρόνια. Την αρχαία πόλη μνημονεύει ο Όμηρος στην Ιλιάδα, ενώ αποτέλεσε πηγή έμπνευσης του νομπελίστα ποιητή Γιώργου Σεφέρη για ένα από τα αισθαντικότερα ποιήματά του. Σήμερα διακρίνονται ίχνη προϊστορικού οικισμού, τμήματα από την επιβλητική περίβολο πολυγωνικής δομής της ακρόπολης, καθώς και πύργοι ελληνιστικοί που διατηρούν τις μεσαιωνικές τους επισκευές. Σε ύψωμα απέναντι από την ακρόπολη έχουν ανασκαφεί μυκηναϊκοί, ελληνιστικοί, ρωμαϊκοί τάφοι.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ:

•Το 740 π.Χ. ο στρατός των Αργείων κατέστρεψε ολοσχερώς την Ασίνη.
•Γύρω στο 300 π.Χ. η Ασίνη θα κατοικηθεί ξανά.
•1902 το χωριό μετονομάζεται σε Ασίνη.
•1922 ξεκινούν οι ανασκαφές στα αρχαία ερείπια.


Πηγή: Stanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια