Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Στην παιδική χαρά του μουσείου

Παραμύθια και παραδόσεις απ όλη την Ελλάδα ζωντανεύουν στο Κέντρο Μελέτης Νεώτερης Κεραμικής Οι γιορτές είναι μια χρυσή ευκαιρία να τρα...

Παραμύθια και παραδόσεις απ όλη την Ελλάδα
ζωντανεύουν στο Κέντρο Μελέτης Νεώτερης Κεραμικής
Οι γιορτές είναι μια χρυσή ευκαιρία να τραβολογήσουμε τα πιτσιρίκια μας, αν δεν το έχουμε ήδη κάνει, σε κάποιο μουσείο. Όχι για κάποια συγκεκριμένη έκθεση, αλλά για να πάρουν μια μυρωδιά από τον θαυμαστό τους κόσμο μέσα από παιχνίδια και χαρές.



«Ο Αϊ-Βασίλης αναζητά συνεργάτες» βαφτίστηκε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα στο κεντρικό μουσείο Μπενάκη (Κουμπάρη 1). Αύριο (11 π.μ. - 2 μ.μ.) και την Πέμπτη (5 μ.μ. - 8 μ.μ.) τα παιδιά και οι συνοδοί τους (ελεύθερη η είσοδος για όλους) θα πρέπει να βοηθήσουν τον τόσο φορτωμένο με δουλειές αυτήν την εποχή Αϊ-Βασίλη, να ανακαλύψει στις πλούσιες συλλογές του μουσείου όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά, που τον περιμένουν γεμάτα προσδοκία. Μάγοι, άγγελοι και νεράιδες θα δώσουν ένα χεράκι στους μικρούς συνεργάτες του Αϊ-Βασίλη, ενώ ο σάκος του, γεμάτος βιβλία και γραφική ύλη για δωράκια, θα δέχεται, με την ευκαιρία, και τις τελευταίες παραγγελίες των μικρών. Ο Αντώνης Κυριακούλης φιλοτέχνησε ειδικά για το παιχνίδι πολλούς Αγιοβασίληδες. (Τηλ.: 210-3671067-70).
Ο Κενταυρούλης σας περιμένει....
To Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο έχει τον δικό του οικοδεσπότη στη γιορτή που οργανώνει αύριο, Κυριακή, για τα παιδιά (11.30 - 12.30), με ελεύθερη είσοδο. Τον Κενταυρούλη. Άλλωστε οι απαραίτητες χριστουγεννιάτικες ιστορίες εδώ θα αναμειχθούν με μύθους από όλο το Δωδεκαήμερο, που τελειώνει με τα Θεοφάνια. Αφηγήτρια όλων η Νίκη Κάπαρη, ενώ ο Γιάννης Ψειμάδας θα τη συνοδεύει με κρουστά και έγχορδα. Στο τέλος όλοι μαζί θα πουν τα κάλαντα. Η εκδήλωση θα γίνει στη μεγάλη αίθουσα του Βωμού, στο ισόγειο του μουσείου, Πατησίων 44 (τηλ.: 210-8217724, 8217717).
Όποια παιδάκια θέλουν να δοκιμάσουν να φτιάξουν με τα χέρια τους τα γούρια για το 2012 ας τρέξουν την Τετάρτη, 28 Δεκεμβρίου, στις 11 και στις 12.30, στο Νομισματικό Μουσείο (Πανεπιστημίου 12). Εκεί θα τα περιμένει μια μεγάλη προσωπικότητα, ο Γιώργος Σταματόπουλος, ο χαράκτης του ελληνικού ευρώ. Χρησιμοποιώντας τεχνική κατασκευής ανάλογη με αυτή που φτιάχνονταν τα αρχαία νομίσματα, θα σχεδιάσει μαζί με τα παιδιά πρωτότυπες παραστάσεις και θα τα βοηθήσει να φτιάξουν τα γούρια τους. Δωρεάν η είσοδος, αλλά κρατήστε θέσεις στο 210-3643774, 3632057.
Εδώ πρωταγωνιστούν τα χριστουγεννιάτικα παραμύθια και οι παραδόσεις από όλη την Ελλάδα. Είναι η γιορτή που ετοίμασε για αύριο (11 π.μ. - 1 μ.μ.) το Κέντρο Μελέτης Νεώτερης Κεραμικής. Πρώτα η Σύλβια Βενιζελέα και η Ναυσικά Καψαλά θα διηγηθούν με τον δικό τους θεατρικό τρόπο ιστορίες που έφτασαν σ' εμάς από στόμα σε στόμα και μετά θα αρχίσει το παιχνίδι. Τα παιδιά θα φτιάξουν τα δικά τους χριστουγεννιάτικα στολίδια. Εδώ υπάρχει ένα μικρό κόστος συμμετοχής (10 ευρώ). Μελιδώνη 4-6 και Αγ. Ασωμάτων, Θησείο. Τηλ.: 210-3318491-5.
Πηγή: Εφημερίδα "Ελευθεροτυπία"

Δεν υπάρχουν σχόλια