Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Προχωρά η συνεργασία των 4 δήμων για τον Αλέξανδρο

Η Σχολή Αριστοτέλους Κοντά στη Νάουσα Συνάντηση των εκπροσώπων των τεσσάρων δήμων που έχουν υπογράψει πρωτόκολλο συνεργασίας για ενιαία ...


Η Σχολή Αριστοτέλους Κοντά στη Νάουσα
Συνάντηση των εκπροσώπων των τεσσάρων δήμων που έχουν υπογράψει πρωτόκολλο συνεργασίας για ενιαία ανάδειξη σημαντικών αρχαιολογικών τόπων των περιφερειακών ενοτήτων Πέλλας, Πιερίας και Ημαθίας, πραγματοποιήθηκε στο Λιτόχωρο.


Κατά την ενημέρωση που έγινε στο δημοτικό συμβούλιο του δήμου Δίου-Ολύμπου από τον αναπληρωτή δήμαρχο, Γιώργο Φαρμάκη, σκοπός της διαδημοτικής συνεργασίας είναι η ανάδειξη αρχαιολογικών τόπων οι οποίοι συνδέονται με το όνομα και την προσωπικότητα, τη ζωή και τη δράση του Μεγάλου Αλεξάνδρου.
Η πρωτοβουλία για τη δημιουργία του δικτύου περιοχών με αρχαιολογικό ενδιαφέρον και με κεντρικό πρόσωπο τον Μεγαλέξανδρο, βασίστηκε σε ιδέα του δημάρχου Νάουσας, Αναστάσιου Καραμπατζού. Στις προτεραιότητες του δικτύου συγκαταλέγεται η δημιουργία ενός φυλλαδίου που θα διατεθεί για πληροφόρηση, καθώς και ενός ιστότοπου μέσω του οποίου θα δίνονται τόσο αρχαιολογικές - ιστορικές πληροφορίες, όσο και γενικές πληροφορίες σε συνάρτηση με το φυσικό περιβάλλον των μνημείων, με τα καταλύματα, τη γαστρονομία και τη σύγχρονη πολιτιστική δραστηριότητα. Επίσης, υπάρχει η δυνατότητα υλοποίησης μελέτης για την τοποθέτηση πληροφοριακών πινακίδων στους τέσσερις δήμους ώστε ο επισκέπτης να γνωρίζει τις διαδρομές που πρέπει να ακολουθήσει για να επισκεφτεί τους αρχαιολογικούς χώρους: Αιγές-Βεργίνα, Δίον, Αρχαία Πέλλα, Σχολή Αριστοτέλους, Μακεδονικοί Τάφοι, Αρχαίο Θέατρο Μίεζας. Συμμετέχουν οι δήμοι Βέροιας, Δίου-Ολύμπου, Πέλλας, Νάουσας.


Πηγή: Εφημερίδα "Αγγελιοφόρος"

Δεν υπάρχουν σχόλια