Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Ανακαίνιση ετοιμόρροπου Ρωμαϊκού θησαυρού μέσω Ιαπωνίας

Η 2000 ετών πυραμίδα αποτελεί μέρος των αρχαίων τειχών της Ρώμης Η μαρμάρινη πυραμίδα, η οποία προσδίδει μια αίσθηση της αρχαίας Αιγύπ...


Η 2000 ετών πυραμίδα αποτελεί μέρος
των αρχαίων τειχών της Ρώμης

Η μαρμάρινη πυραμίδα, η οποία προσδίδει μια αίσθηση της αρχαίας Αιγύπτου στην ιταλική πρωτεύουσα και χρονολογείται από το 12 π.Χ, πλαισιωμένη από θάμνους και αγριόχορτα παραμένει βρώμικη από την ατμοσφαιρική ρύπανση με τις ρωγμές να μεγαλώνουν μεταξύ των τεράστιων πέτρινων πλακών της.

Το έργο συντήρησης της πυραμίδας θα περιλαμβάνει προσπάθειες εντοπισμού κρυφών θαλάμων μέσα σε αυτήν, σύμφωνα με τους μύθους.

«Μερικά χρόνια πριν υπέρυθρα τεστ που έγιναν στην πυραμίδα ανίχνευσαν ανωμαλίες στην εσωτερική δομή της» αναφέρει η Maria Grazia Filetici, υπεύθυνη για πολιτιστικά θέματα στην Ρώμη. «Θέλουμε να ερευνήσουμε περαιτέρω το εσωτερικό της με ρομποτικούς καθετήρες».

Το ασυνήθιστο μνημείο είναι κατασκευασμένο από τούβλο και μάρμαρο και χτίστηκε μετά την κατάκτηση της Αιγύπτου από την Ρώμη, η οποία πυροδότησε μια τάση υιοθέτησης αιγυπτιακών στοιχείων σε όλους τους τομείς.

Ο Yuzo Yagi, ιδιοκτήτης εταιρείας μόδα, συμφώνησε να χορηγήσει ποσό 1 εκ. ευρώ για την ανακαίνιση αυτού του 2000 ετών μνημείου, που αποτελεί μέρος των αρχαίων τειχών της Ρώμης. Ο Yagi, ο οποίος κατάγεται από την Οσάκα της Ιαπωνίας, διατηρεί επιχειρηματικές επαφές με την Ιταλία για πάνω από 40 χρόνια και επιθυμεί την χρηματοδότηση του μνημείου ως φόρος τιμής προς την Ρώμη.

Η συμφωνία αναμένεται να υπογραφεί τον επόμενο μήνα, ενώ οι εργασίες θα ξεκινήσουν τον Απρίλιο. Ως αντάλλαγμα της χορηγίας, ο Yagi ζήτησε να αναρτηθεί μια πλάκα με το όνομά του κοντά στο μνημείο.

«Το όνειρό του ήταν να αφήσει το ίχνος του στη χώρα μας. Πέρσι, επισκέφθηκε την πυραμίδα και έμεινε άναυδος με αυτή» αναφέρει η Rita Peris, υπεύθυνη για το μνημείο.
Το μνημείο έχει ύψος 36 μ. περίπου και χτίστηκε ως νεκρικός θάλαμος για τον ρωμαίο δικαστικό, Gaius Cestius. Ο θάλαμος έφερε τοιχογραφίες αλλά τώρα είναι γυμνός και άδειος μετά την σύληση του τον Μεσαίωνα.

Η πυραμίδα ενσωματώθηκε στα Αυρηλιανά Τείχη, που χτίστηκαν για να προστατέψουν την Ρώμη τον 3ο αιώνα μ.Χ., προκειμένου να προστατευθεί από καταστροφές και καταρρεύσεις.

Η απόφαση για την ανακαίνιση της πυραμίδας έρχεται μετά την έντονη ανησυχία για την κατάσταση του Κολοσσαίου, καθώς υπάρχουν αναφορές ότι μέρη της λιθοδομής και πέτρες του αμφιθέατρου έπεσαν κατά την διάρκεια των Χριστουγέννων.

Η ανακαίνιση ύψους 22 εκ. λιρών, χορηγία του γνωστού επιχειρηματία Diego Della Valle, έχει προγραμματιστεί για τον Μάρτιο. Μόλις την περασμένη βδομάδα, ο δήμαρχος της Ρώμης Gianni Alemanno, έκανε έκκληση να ξεκινήσει νωρίτερα η ανακαίνιση λόγω των έντονων ανησυχιών που υπάρχουν για την κατάσταση του μνημείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια