Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Ρωμαίοι για μια ημέρα

Εάν βρεθείτε στα τείχη της πόλης του York, αύριο, Τετάρτη, 01 Φεβρουαρίου σας περιμένει μια ευχάριστη έκπληξη! 


Εάν βρεθείτε στα τείχη της πόλης του York, αύριο, Τετάρτη, 01 Φεβρουαρίου σας περιμένει μια ευχάριστη έκπληξη! 



Ομάδα μελών και εθελοντών της Λέσχης Νέων Αρχαιολόγων (Young Archaeologists’ Club (YAC)) και του Συμβουλίου της Βρετανικής Αρχαιολογίας (Council for British Archaeology (CBA)) ντυμένοι ως Ρωμαίοι στρατιώτες και κουβαλώντας τον ανάλογο στρατιωτικό εξοπλισμό θα προσπαθήσουν να παρελάσουν πραγματοποιώντας έξι (6) γύρους γύρω από τα τείχη της πόλης του York.


Το γεγονός αποτελεί μέρος της καμπάνιας Dig Deep του YAC, στην προσπάθειά του να συγκεντρώσει χρήματα για να μην κλείσει παραρτήματά του στην χώρα. Τα παραρτήματα αυτά παρέχουν την δυνατότητα σε νέους ανθρώπους να ασχοληθούν με την αρχαιολογία σε τακτική βάση. Ανήκουν στο Συμβούλιο της Βρετανικής Αρχαιολογίας (CBA), αποτελούν εκπαιδευτικό θεσμό με έδρα την πόλη του York, και παραρτήματά του βρίσκονται σχεδόν σε όλη την Μ. Βρετανία. 


Ωστόσο, οι περικοπές δαπανών στην χρηματοδότηση του CBA απειλούν με λουκέτο τα παραρτήματα αυτά. Η ιδιότυπη αυτή ρωμαϊκή παρέλαση αποτελεί ιδέα ενός μέλους του YAC, και εκτιμάται ότι μπορεί να αποφέρει έσοδα  £2,000, ποσό που θα διασφαλίσει την λειτουργία των παραρτημάτων.

Πηγή: Past Horizons

Δεν υπάρχουν σχόλια