Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Μπάζει νερά το Μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας!

Καλά φυλαγμένα, από τη βροχή που μπαίνει στο κτίριο, βρίσκονται από την περίοδο των Χριστουγέννων τα αρχαιολογικά ευρήματα της προθήκης στη...


Καλά φυλαγμένα, από τη βροχή που μπαίνει στο κτίριο, βρίσκονται από την περίοδο των Χριστουγέννων τα αρχαιολογικά ευρήματα της προθήκης στην αίθουσα του Φειδία στο Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο της Ολυμπίας. Η έλλειψη κονδυλίων δεν επέτρεψε τουλάχιστον μέχρι στιγμής την επιδιόρθωση της ζημιάς και έτσι οι επισκέπτες του μουσείου απ' όλο τον κόσμο βλέπουν την προθήκη άδεια.



Οι έντονες βροχοπτώσεις που σημειώθηκαν τον περασμένο Δεκέμβριο σε όλη την Ηλεία, έπληξαν και το μουσείο της Ολυμπίας που άρχισε να μπάζει από την οροφή. Η εισροή υδάτων φέτος εντοπίστηκε στην αίθουσα που βρίσκονται οι προθήκες με τα αρχαιολογικά ευρήματα από το εργαστήριο του Φειδία, δίπλα από την αίθουσα του Ερμή του Πραξιτέλους.


Ασφαλείς πληροφορίες μιλούν για φαινόμενο επαναλαμβανόμενο κατά τους χειμερινούς μήνες και συγκεκριμένα τις βροχερές ημέρες, κατά τις οποίες με τη λήξη του ωραρίου λειτουργίας, οι εργαζόμενοι τοποθετούσαν?κουβαδάκια σε 2-3 τόσο στην παραπάνω αίθουσα, όσο και στην κεντρική αίθουσα αλλά και πίσω από το άγαλμα της Νίκης του Παιωνίου. «Θύμα» της νεροποντής όμως, κατά την διάρκεια της περσινής χρονιάς είχε πέσει και η Ψηφιακή Έκθεση που φιλοξενείται στο Μουσείο Ιστορίας των Ολυμπιακών Αγώνων της αρχαιότητας, όταν οι πευκοβελόνες είχαν φράξει τα λούκια απορροής των βρόχινων νερών με αποτέλεσμα το νερό να εισέλθει στο εσωτερικό του κτιρίου και συγκεκριμένα στην ψηφιακή έκθεση, χωρίς ευτυχώς να προκληθεί κανένα βραχυκύκλωμα, αφού η στάθμη του νερού σταμάτησε πριν τις ηλεκτρικές-ηλεκτρονικές εγκαταστάσεις.




Πηγή: Εφημερίδα "Πατρίς"

Δεν υπάρχουν σχόλια