Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

«Κέντρο Αρχαιολογικών Ερευνών» θα γίνει το Αρρεναγωγείο στο Βραχάσι

Το Αρρεναγωγείο στο Βραχάσι που παραχωρήθηκε στη Βελγική Αρχαιολογική Σχολή. Την παραχώρηση του εγκαταλειμμένου κτιρίου όπου παλιά στε...


Το Αρρεναγωγείο στο Βραχάσι που
παραχωρήθηκε στη Βελγική Αρχαιολογική Σχολή.

Την παραχώρηση του εγκαταλειμμένου κτιρίου όπου παλιά στεγαζόταν το Αρρεναγωγείο Βραχασίου ψήφισε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Αγίου Νικολάου, για 30 χρόνια, δίνοντας στη Βελγική Αρχαιολογική Σχολή που το ζήτησε, τριετή διορία για να εξεύρει τα αναγκαία κονδύλια και να κάνει τις μελέτες, για την αναστήλωση του κτιρίου και την ανάπλαση του περιβάλλοντα χώρου του.


Η Βελγική Σχολή Αθηνών, διενεργεί αρχαιολογική ανασκαφή στη θέση «Κεφάλι» στο Σίσι αλλά και σε άλλες θέσεις. Επιθυμεί, λοιπόν, να αξιοποιήσει το συγκεκριμένο κτίριο και να το μετατρέψει σε «Κέντρο Αρχαιολογικών Ερευνών».


Η Βελγική Σχολή ζήτησε η παραχώρηση να γίνει για 50 χρόνια, χρόνο όμως που το Δημοτικό Συμβούλιο θεώρησε πολύ και τον μείωσε στα 30 χρόνια, με δυνατότητα όμως ανανέωσης του χρόνου παραχώρησης στο μέλλον. Η δε πενταετία που ζήτησε η Σχολή ως χρόνο για να μορφοποιήσει και να υποβάλει το σχέδιο και να εξασφαλίσει χρηματοδότηση θεωρήθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο μακρά και μειώθηκε στην τριετία.


Ο Δήμος θα ζητήσει κατά την υπογραφή της σχετικής σύμβασης παραχώρησης να προσκομιστεί από τη Σχολή η σχετική άδεια από το Υπουργείο Πολιτισμού, ενώ ρητά θα αναφέρεται ότι στους χώρους του Αρρεναγωγείου δεν θα λειτουργήσουν ξενώνας, εστιατόριο κλπ. Τις μελέτες θα πρέπει να προσκομίσει η Βελγική Σχολή, για να εγκριθούν από τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου.


Πηγή: Ανατολή

Δεν υπάρχουν σχόλια