Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Οι ΚΟΡΥΒΑΝΤΕΣ στο Διεθνές Αρχαιολογικό Φεστιβάλ GALLO-ROMAN DAYS στην Γαλλία

Ο Σύλλογος Ιστορικών Μελετών ΚΟΡΥΒΑΝΤΕΣ  θα συμμετάσχει στο Διεθνές Αρχαιολογικό Φεστιβάλ GALLO-ROMAN DAYS το οποίο διοργανώνεται από το μ...


Ο Σύλλογος Ιστορικών Μελετών ΚΟΡΥΒΑΝΤΕΣ  θα συμμετάσχει στο Διεθνές Αρχαιολογικό Φεστιβάλ GALLO-ROMAN DAYS το οποίο διοργανώνεται από το μουσείο SAINT ROMAIN EN GAL και το Υπουργείο Πολιτισμού της Γαλλικής Δημοκρατίας.


Το φεστιβάλ θα διεξαχθεί το Σαββατοκύριακο 2 και 3 Ιουνίου 2012 και πραγματοποιείται στον χώρο του ομώνυμου μουσείου, το οποίο βρίσκεται στην ιστορική πόλη Vienne πλησίον της Λυών στην Γαλλία.


Tο Διεθνές Φεστιβάλ Gallo-Roman Days το οποίο λειτουργεί κάτω από αυστηρά τεχνικά και ιστορικά πλαίσια τα οποία επιβάλλει η Γαλλική Ακαδημαϊκή Κοινότητα και το Μουσείο Saint Roman En Gal συγκεντρώνει κάθε χρόνο χιλιάδες Ευρωπαίων επισκεπτών και τα βλέμματα της Διεθνούς Ακαδημαϊκής Κοινότητας μιας και μέσα απο τις δραστηριότητες πραγματοποιούνται πολλές μελέτες και projects πειραματικής αρχαιολογίας. Ο μέσος όρος θεατών το διήμερο των εκδηλώσεων ανέρχεται περίπου στις 30.000.


Στις δύο ημέρες του Φεστιβάλ ο Σύλλογος  ΚΟΡΥΒΑΝΤΕΣ θα πραγματοποιήσει 4 επιδείξεις οι οποίες θα περιλαμβάνουν: Κινήσεις Οπλιτικής Φάλαγγας , Μονομαχίες Οπλιτών , Παγκράτιο , Οπλιτοδρομία, επίδειξη Σύγκρουσης Ρωμαϊκής Λεγεώνας με Οπλιτική Φάλαγγα, καθώς και ομιλίες στο κοινό.


Ο Συλλογός ΚΟΡΥΒΑΝΤΕΣ καλείται για δεύτερη φορα σε λιγότερο από ένα χρόνο να εκπροσωπήσει την χώρα μας σε ένα Διεθνές Πολιτιστικό γεγονός αποδεικνύοντας ότι στις άνυδρες πολιτιστικα ημέρες μας η επίμονη και σοβαρή προσπάθεια σε συνδυασμό με την αγάπη και το σεβασμό στην παράδοση μπορεί να αποδώσει καρπούς.


Μερικές εντυπωσιακές φωτογραφίες προηγούμενων ετών από το Φεστιβάλ:






Για περισσότερες φωτογραφίες επισκεφθείτε τον ιστότοπο του Συλλόγου:


http://koryvantes.blogspot.com/

 Πηγή: ΚΟΡΥΒΑΝΤΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια