Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Εκπαιδευτικές δράσεις την περίοδο του Πάσχα στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

Ο Μηχανισμός των Αντικυθήρων στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο  «Τριάντα οργυιές κάτω από τη θάλασσα» θα ταξιδέψουν νοερά οι μαθητές των...


Ο Μηχανισμός των Αντικυθήρων
στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο 

«Τριάντα οργυιές κάτω από τη θάλασσα» θα ταξιδέψουν νοερά οι μαθητές των δύο τελευταίων τάξεων του Δημοτικού και των δύο πρώτων του Γυμνασίου, που θα επισκεφτούν την περίοδο του Πάσχα το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο.


Μέσα από δύο εκπαιδευτικές δράσεις, με τίτλο «Το Ναυάγιο των Αντικυθήρων… Τριάντα οργυιές κάτω από τη θάλασσα», παιδιά ηλικίας 9 έως 14 ετών θα έχουν τη δυνατότητα να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους για την εποχή του περίφημου Ναυαγίου (1ος αι. π. Χ.), τις κοινωνικές τάξεις της ρωμαϊκής κοινωνίας, τον πολιτισμό, την οικονομία και την ανάπτυξη του θαλάσσιου εμπορίου της ύστερης ελληνιστικής εποχής και της δημοκρατικής περιόδου της Ρώμης.


H επαφή με τα εκθέματα θα βοηθήσει τους μαθητές να αντιληφθούν την καλλιτεχνική αξία των έργων που βρέθηκαν στη θαλάσσια περιοχή των Αντικυθήρων, καθώς και τη σημασία του εντοπισμού του Ναυαγίου που έγινε από Σύμιους σφουγγαράδες το 1900, η μερική ανέλκυση του οποίου αποτελεί την πρώτη μεγάλη ενάλια έρευνα παγκοσμίως.


Ιδιαίτερη μνεία θα γίνει στον Μηχανισμό των Αντικυθήρων, το σπουδαιότερο εύρημα του Ναυαγίου. Τα παιδιά θα γνωρίσουν το αρχαιότερο γνωστό αστρονομικό και ημερολογιακό μηχανικό υπολογιστή και μέσω ερευνητικών δραστηριοτήτων και της παρατήρησης ομοιωμάτων του, θα προσπαθήσουν να ερμηνεύσουν τη λειτουργία του, διαπιστώνοντας παράλληλα τη μεγάλη ανάπτυξη της τεχνολογίας, της μηχανικής, της αστρονομίας, των μαθηματικών και της γεωμετρίας από τους Έλληνες στην αρχαιότητα.


Οι δράσεις θα διεξαχθούν στις 19 και 20 Απριλίου στο πλαίσιο της περιοδικής έκθεσης «Το Ναυάγιο των Αντικυθήρων. Το Πλοίο - οι Θησαυροί - ο Μηχανισμός», η οποία παρουσιάζει για πρώτη φορά το σύνολο σχεδόν των αρχαιοτήτων που ανασύρθηκαν από το χώρο του περίφημου Ναυαγίου.


Το πρώτο πρόγραμμα θα διεξαχθεί την Πέμπτη 19 Απριλίου και θα αφορά παιδιά της Α΄ και της Β΄ Γυμνασίου και το δεύτερο την Παρασκευή 20 Απριλίου και θα απευθύνεται σε μαθητές της Δ΄ και της Ε΄ Δημοτικού. Τα προγράμματα δημιουργήθηκαν με την ευγενική χορηγία της Alpha Bank.


Η διάρκειά τους είναι δίωρη, με ώρες διεξαγωγής από τις 11.00 πμ. έως τη 1.00 μμ. Θα έχουν μέγιστο αριθμό συμμετεχόντων τα 25 άτομα και θα παρέχονται δωρεάν, με απαραίτητες τις δηλώσεις συμμετοχής, οι οποίες ξεκινούν σήμερα, Παρασκευή


Tηλ. Επικοινωνίας: 210 8217-724 & 210 8217- 717.


Πηγή: In.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια