Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Έξωση μονομάχων από το Κολοσσαίο

Άτομα ντυμένα ως αρχαίοι Ρωμαίοι δεν θα επιτρέπονται πλέον στο Κολοσσαίο Ομάδα 80 ατόμων της δημοτικής αστυνομίας της Ρώμης απομάκρυνε...


Άτομα ντυμένα ως αρχαίοι Ρωμαίοι
δεν θα επιτρέπονται πλέον στο Κολοσσαίο

Ομάδα 80 ατόμων της δημοτικής αστυνομίας της Ρώμης απομάκρυνε χτες μια μικρή ομάδα ατόμων, ντυμένοι ως μονομάχοι και λεγεωνάριοι από το Κολοσσαίο.


Οι αστυνομικοί είχαν προειδοποιήσει 30 περίπου άτομα ότι δεν θα επιτρέπεται πλέον να συχνάζουν εντός του μνημείου. Ιταλικός νόμος που ψηφίστηκε το 2000 απαγορεύει στον οποιοδήποτε να ποζάρει ντυμένος με αρχαία περιβολή οπουδήποτε γύρω από το Κολοσσαίο. 


Ακολουθώντας την προειδοποίηση, όσοι ποζάρουν ντυμένοι ως αρχαίοι Ρωμαίοι κοντά στο μνημείο αντιμετωπίζουν ποινές φυλάκισης έως ένα έτος.


«Η συμπεριφορά αυτών των μεταμφιεσμένων ατόμων είναι ανάρμοστη. Θα ελέγχουμε κάθε μέρα ότι δεν συχνάζουν γύρω από το μνημείο, όπως και σε άλλες αρχαιολογικές περιοχές της πόλης» δήλωσε ο Antonio Di Maggio, αρχηγός της δημοτικής αστυνομίας της Ρώμης.


Το Κολοσσαίο της Ρώμης αποτελεί έναν από τους κορυφαίους αρχαιολογικούς χώρους της Ιταλίας με πάνω από 6 εκ. επισκέπτες ετησίως. Μόνο για το 2011 το μνημείο έκοψε εισιτήρια 46 εκ. δολαρίων. 


Προσπαθώντας να κερδίσουν μερίδιο από τα κέρδη αυτά, μονομάχοι και λεγεωνάριοι κάθε είδους εμφανίζονται και ενοχλούν τους τουρίστες.


«Θα ποζάρουν μαζί σου την ώρα που προσπαθείς να τραβήξεις μια φωτογραφία με εσένα ή άλλο πρόσωπο στο Κολοσσαίο και ελπίζοντας να βρίσκονται μέσα στο κάδρο της φωτογραφίας έρχονται και σου λένε ότι επειδή είναι ντυμένοι τους οφείλεις χρήματα» αναφέρει η φοιτήτρια Carol Foster.


Οι τιμές κυμαίνονται από 10-20 ευρώ αν και υπάρχουν τρομαγμένοι τουρίστες που πλήρωσαν ακόμα και 50-65 ευρώ για μια φωτογραφία!


«Ο καθένας από αυτούς τους μονομάχους και λεγεωνάριους του Κολοσσαίου είναι πρώην κατάδικοι» δηλώνουν οι αστυνομικοί που περιπολούν στην περιοχή. 


Πολλοί από αυτούς ποζάρουν για χρόνια και αρνούνται να απομακρυνθούν από το μνημείο.


«Δεν δεχόμαστε να χάσουμε την δουλειά μας. Αυτό θα τελειώσει άσχημα. Από το να φύγουμε από εδώ, προτιμούμε να κάψουμε το Κολοσσαίο» δηλώνει ένας από τους μονομάχους.


Πηγή: Discovery News

Δεν υπάρχουν σχόλια