Page Nav

HIDE
HIDE_BLOG

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

latest

Κοσμοσυρροή στην Ημέρα και Νύχτα Μουσείων

Κάθε προσδοκία ξεπέρασε η προσέλευση στα μουσεία από την Παρασκευή έως την Κυριακή, λόγω του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας και της Ευρωπαϊκ...


Κάθε προσδοκία ξεπέρασε η προσέλευση στα μουσεία από την Παρασκευή έως την Κυριακή, λόγω του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας και της Ευρωπαϊκής Νύχτας Μουσείων. 


Η νέα υπουργός Πολιτισμού Τατιάνα Καραπαναγιώτη έδωσε το «παρών» στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο (φωτογραφία), όπου ξεναγήθηκε από τη διευθύντριά του Αναστασία Λαζαρίδου. Την Παρασκευή μάλιστα επισκέφθηκε το τιμώμενο μουσείο Φυσικής Ιστορίας Γουλανδρή και συμμετείχε στη βράβευση των νικητών στους σχολικούς διαγωνισμούς, τους οποίους είχε διοργανώσει το μουσείο με θέματα την αιολική ενέργεια, τα δένδρα και το ποδήλατο. Αθρόα ήταν η προσέλευση και στο Μουσείο της Ακρόπολης. Την Παρασκευή πέρασαν το κατώφλι του 9.000 επισκέπτες και το Σάββατο 11.000, ενώ στα Γλυπτά του Παρθενώνα ξεναγήθηκε και η βρετανή πριγκίπισσα Αννα από τον πρόεδρο του μουσείου, Δημήτρη Παντερμαλή. Συνεχής ήταν η ροή του κόσμου το Σαββατόβραδο στο Ιδρυμα Θεοχαράκη - περί τους 1.500 επισκέπτες - που ξενύχτησε, ενώ 2.500 φίλοι των Imam Baildi συγκεντρώθηκαν στο Μουσείο Μπενάκη της Πειραιώς. Οι εκδηλώσεις, οι ξεναγήσεις και τα εκπαιδευτικά προγράμματα συνεχίζονται έως το επόμενο Σαββατοκύριακο.

«Παθιασμένοι με τα μουσεία πολύ περισσότερο... στους καιρούς της κρίσης», έγραφαν στην πλακέτα τους οι μουσειολόγοι της Θεσσαλονίκης προετοιμάζοντας την τριήμερη εκδήλωσή τους, την ξενάγηση πολιτών σε μνημεία της πόλης. Τελικά το πάθος με τα μουσεία «πέρασε» στο κοινό. Περισσότερα από 2.000 άτομα συμμετείχαν στην ξενάγηση του οδικού - διαχρονικού (από τον 1ο μ.Χ. έως τον 20ό αιώνα) άξονα της οδού Αριστοτέλους: Ρωμαϊκή Αγορά - Παναγία Χαλκέων - Μπέη Χαμάμ - Πλατεία Αριστοτέλους. Οι διοργανωτές μάλιστα αναγκάστηκαν να δημιουργήσουν υποομάδες για να εξυπηρετήσουν το ολοένα αυξανόμενο κοινό. «Βλέπουμε και μαθαίνουμε την πόλη μας», «δεν ακούσαμε μόνο ημερομηνίες και "νεκρές" λέξεις για τάφους και ενώτια, αλλά βλέπουμε ότι η πόλη έχει συνέχεια», έγραψαν στο βιβλίο επισκεπτών στο Μουσείο της Αρχαίας Αγοράς. Και ευχήθηκαν να επαναληφθεί.




Πηγή: Εφημερίδα "Τα Νέα"

Δεν υπάρχουν σχόλια